Obradović odlučuje sredinom juna, igrači ga čekaju

Euroleague 1. jun 202019:36 > 19:39
Aitor Arrizabalaga/Euroleague Basketball via Getty Images

Najtrofejniji evropski trener Željko Obradović do 15. juna trebalo bi da odluči o svojoj budućnosti u Fenerbahčeu, prenosi turski Skaj Sport.

Srpski trener je nedavno izjavio da da nije pregovarao sa predstavnicima kluba iz Istanbula o nastavku saradnje, ali i da nije dobio ponudu od nekog drugog kluba.

Već neko vreme spekuliše se da bi Obradović posle sedam sezona mogao da napusti Fenerbahče na leto, pošto mu ističe ugovor.

Legendarni Srbin je od u Istanbulu, a najveći uspeh sa timom ostvario je 2017. kad je turskom velikanu doneo titulu šampiona Evrope.

Obradović je trenersku karijeru počeo u Partizanu, a radio je još u Huventudu, Real Madridu, Benetonu i Panatinaikosu. Devet puta je bio klupski prvak Evrope, dok je sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio svetsko zlato kao igrač 1990. i kao trener 1998, olimpijsko srebro 1996, zlato i bronzu na EP 1997. i 1999.

Klub iz Istanbula tokom letnje pauze mogli bi da napuste Kostas Slukas, Điđi Datome… a od odluke srpskog trenera umnogome bi mogla da zavisi i njihova budućnost.