Fener rutinski, Gudurić solidan

Marko Guduric
Photo by Alius Koroliovas/Euroleague Basketball via Getty Images

U subotu su odigrana četiri meča 21. kola turske Super lige: Fenerbahče - Bešiktaš 95:80, Petkim Spor - Bahčešehir 77:69, Gaziantep - Pinar Karšijaka 77:84, Tofaš-Galatasaraj 81:83.

Fenerbahče je rutinski savladao ekipu Bešiktaša, Najdžel Hejs je nanizao 30 poena i 9 skokova, Karsen Edvards 14 poena i 2 skoka, Marko Gudurić je dodao 7 poena, 3 skoka i 2 asistencije, a Tarik Biberović 7 poena i skok. U ekipi Bešiktaša Džordan Ašer je na svom kontu imao 22 poena, 7 skokova i asistenciju.

Petkim Spor je relativno lako došao do trijumfa nad Bahčešehirom, koji je bio bolji u prvoj deonici, održavao ravnotežu početkom drugog perioda i u trećem stigao do još jednog izjednačenja rezultata. Sve ostalo bilo je u znaku domaćih, koje je predvodio Pejton Oldridž sa 23 poena, 3 skoka i asistencijom. Džeri Butsiel je za Bahčešehir upisao 18 poena, 9 skokova i asistenciju, a Jaka Blažič skok i asistenciju.

Pinar Karšijaka je slavila u gostima nad Gaziantepom zahvaljujući boljoj igri u većem delu susreta, a pobednike je predvodio Kenan Sipahi sa 23 poena, skokom i 4 asistencije, a Džon Egbunu je za poražene dodao 18 poena, 8 skokova i asistenciju.

Tofaš i Galatasaraj su se smenjivali u periodima rezultatskog vođstva, a činilo se da su gosti rešili utakmici kod plus 10 (74:64) u četvrtoj četvrtini, kada su ustalili igru, ali su domaći meč uveli u dramu. Ipak, posle 78:78 i 81:78 za Tofaš, Galatasaraj je bio srećniji i spretniji u odlučujućim trenucima.

U pobedničkom timi Tajrus Mek Gi je bio najefikasniji sa 26 poena, uz 2 skoka i 3 asistencije, a Dušan Ristić je na svom kontu imao 11 poena i 9 skokova.

U Tofašu, Tajler Enis je uknjižio 18 poena, 6 skokova i 7 asistencija, a B Ture dabl-dabl učinak, 18 poena, 6 skokova i 7 asistencija.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!