Karšijaka rutinski do pobede posle incidenta i prekida

Christian Petersen, Getty Images Sport

Treći meč četvrtfinala turskog plej-ofa, Pinar Karšijaka - Galatasaraj, obeležen je incidentom, koji se dogodio u 35. minutu, posle čega je došlo do višeminutnog prekida, a završen je pobedom domaćih - 97:82 (2:1 u seriji).

Pinar Karšijaka je bila nadomak pobede, kada je na semaforu stajao rezultat 84:75 i 4 minuta i 33 sekunde do kraja meča. Tada je igraču Galatasaraja, Bugrahanu Tunčeru, dosuđena peta lična greška, koji je, dok je izlazio sa terena, nervozno gestikulirao ka domaćim navijačima. To je izazvalo revolt na tribinama, usledila je burna reakcija publike i u vrlo naelektrisanoj atmosferi trener Galatasaraja  je povukao ekipu u svlačionicu. Utakmica je kasnije nastavljena, domaći su nastavili gde su stali i rutinski pobedili.

U pobedničkom sastavu Erik Mek Kolum je zabeležio 28 poena, 5 skokova i 5 asistencija, a Vitorio Braun 23 poena i 5 skokova. Kod poraženih, Sadik Kabaca je meč završio sa 19 poena, 4 skoka i 1 asistencijom, a Klemen Prepelič je imao 2 poena i 1 asistenciju.

Cup tree provided by Sofascore

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!