Profesor postao direktor: Bjelica u tandemu s Radonjićem

Turkey TBL 21. apr 202411:37 4 komentara
Screenshot / Startsport

Nemanja Bjelica (35) nije dugo bio "van" košarke.

Pred kraj sezone u kojoj je objavio da završava veliku igračku karijeru, Beograđanin je započeo direktorsku.

Turski klub Bahčešehir iz Istanbula s ponosom je obavestio navijače i javnost da će brigu o selekciji i vođenju prvog tima od sada, u tandemu sa trenerom Dejanom Radonjićem, preuzeti i bivši MVP Evrolige i NBA šampion sa Golden Stejtom koji je zbog stila igre i košarkaške inteligencije nosio nadimak „Profesor“.

„Sa ponosom objavljujemo da se MVP Evrolige 2015. godine i NBA šampion iz 2021. godine Nemanja Bjelica pridružuje našem klubu kao sportski direktor u sezoni 2024/2025“, navodi se u saopštenju kluba.

Predsednik kluba Begum Judžel veruje da je uprava kluba napravila odličan potez.

„Nemanja Bjelica je dokazao svoju vrednost nekoliko puta, svojim uspesima u evropskoj i američkoj košarci tokom igračke karijere. Tako značajno ime, koje je poznato u našoj zemlji i turskoj košarkaškoj javnosti, radiće samo u cilju uspeha našeg tima. Uzbuđeni smo zbog ove saradnje. Verujem da će Bjelica doneti svoju viziju u klub i da će dugo godina davati svoj doprinos, kako našem klubu, tako i košarci u celoj našoj zemlji. Takođe, verujem i da će ovakav naš potez podići vrednost brenda lige“, rekao je Judžel.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare