Prvi korak Turk Telekoma ka finalu

Džerijan Grant, Turk Telekom
xLobeca FelixxSchlikisx via Guliver Image

Odigran je prvi meč polufinala plej-ofa turske Super lige: Turk Telekom - Pinar Karšijaka 98:94 (1:0).

Turk Telekom je napravio prvi korak ka finalu, savladao je Pinar Karšijaku posle velike i zanimljive borbe. Već u prvoj četvrtini bilo je puno preokreta, a posle deset minuta igre na semaforu je stajalo 23:25. U drugom periodu Pinar Karšijaka je održavala neznatnu prednost, ali je tim iz Ankare sve vreme imao priključak, a na veliki odmor se otišlo kod 48:50.

U trećoj četvrtini igralo se egal, ekipe su se smenjivale u vođstvu, da bi Turk Telekom poveo 67:56, ali se odmah spustio na jednocifreno preimućstvo. Gosti su se potom primakli na poen zaostatka. 

Početkom četvrtog perioda Pinar Karšijaka je preuzela inicijativu, ali na kratko, jer su domaći ponovo odmakli na plus 6 (88:82). Međutim, tada je usledila dramatična završnica u kojoj se bolje snašla ekipa Turk Telekoma.

U pobedničkom timu Tajrik Džons je zabeležio 25 poena, 6 skokova i 3 asistencije, a Džerian Grant je imao dabl-dabl učinak, 18 poena, 5. skokova i 11 asistencija. Na drugoj strani, Brajan Angola je upisao 22 poena, 1 skok i 5 asistencija, a Angel Delgado dabl-dabl, 15 poena, 10 skokova i 2 asistencije.

Drugi polufinalni par je Fenerbahče – Anadolu Efes (1:0).