Samo u Turskoj: Otpustili igrače, duguju, a sada dovode nove

Turkey TBL 19. jan 202210:58 0 komentara
xPacificxPress

Ekipu Afjona od pre nekoliko sezona možete da gledate i na našim kanalima kao člana turske košarkaške Superlige. Ove sezone taj tim se opredelio da otpusti sve strance zbog nedostatka novca, ali se situacija u tom klubu odjednom promenila.

Afjon je u početku sezone imao petoricu stranaca, među kojima je bio i Mihajlo Andrić. Ipak tokom decembra je objavljeno da klub nema više novca, svi seniori su pušteni i tim je nastavio da se takmiči u Superligi sa juniorskim timom.

Ne vredi ni govoriti koliko to utiče na regularnost takmičenja jer se u Superligi ovakve situacije ponavljaju, a sada su se dešavali i smešni rezultati. Tako je Afjon gubio i po 50, 60 razlike, a najdrastičnije je bilo kada je Tofaš slavio 145:55.

Sada se stvari menjaju i Afjon vraća iskusne igrače u klub. Tako će za ovaj klub igrati Džoni Hamilton koji je ranije bio u Fenerbahčeu, a stiže i Vejn Selden koji je bio u izraelskom Ironiju. Sve bi to bilo u redu da nema bivših igrača Afjona kojima zarade još nisu isplaćene.

„Nisam govorio o ovome, ali kako Afjon dovodi igrače kada mi duguju 210 hiljada? Teško je razumeti situaciju. Erl Kelovej, Rendi Kalpeper, Tajrus Mekgi, Markos Najt imaju isti problem. Ovo mora da se završi“, rekao je Džamil Hegins koji je pre nekoliko sezona igrao u ovom timu.

Rendi Kalpeper je potvrdio kako Afjon i njemu duguje 50 hiljada.