Turk Telekom silan, trojka Giela za pobedu

Džejms Gist; Foto: Aitor Arrizabalaga/Euroleague Basketball via Getty Images

U subotu su odigrana tri meča 6. kola turske Super lige: Bahčešehir - Petkim Spor 71:61, Konjaspor - Merkezefendi 91:92, Manisa - Turk Telekom 50:77.

Bahčešehir je rutinski savladao ekipu Petkim Spora. Domaći su sve vreme susreta kontrolisali igru i rezultat i održavali uglavnom jednocifreno vođstvo.

Kartal Ozmizrak je za pobednički tim upisao 14 poena, 3 skoka i 2 asistencije, a Džejms Gist 11 poena, 3 skoka i 1 asistenciju. Na drugoj strani, Keni Fred Čeri je ubacio 21 poen i imao 8 skokova i 2 asistencije.

Daleko više uzbuđenja bilo je u duelu Konjaspora i Merkezefendija, u kojem je pobednik odlučen u produžetku. Najbolji pojedinac susreta Poljak Tomaš Gielo je postigao pobedničku trojku, a na ovom meču upisao je 25 poena, 6 skokova i 2 asistencije.

Pored Giela Merkezefendi su do pobede predvodili Maksimilijan Eron Von Hajdeger, koji je pružio dabl-dabl partiju, 23 poena, 5 skokova i 10 asistencija i Nikolaos Agapitos Rogkavopulos sa 20 poena, 4 skoka i 1 asistencijom.

A za poražene Roko Badžim je zabeležio 25 poena, 2 skoka i 7 asistencija, a Džordan Daniel Morgan je imao dabl-dabl učinak, 24 poena, 16 skokova i 1 asistenciju.

Turk Telekom je protiv autsajdera, ekipe Manise, zaigrao u pobedničkom stilu tek od sredine treće deonice, a prethodno su se rivali smenjivali u periodima dobre igre. Za tim iz Ankare Holdin Džerijan Grant je ubacio 13 poena i imao 7 skokova i 4 asistencije, a isti broj poena je postigao Tajrik Denijel Džons i dodao 10 skokova za dabl-dabl i 3 asistencije. A Džon Danijel Roberson je za Manisu uknjižio 16 poena, 1 skok i 3 asistencije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!