Uspešan debi Đorđevića u gradskom odbračunu

Aleksandar Đorđević
AP Photo/Olivier Matthys

Srpski stručnjak Aleksandar Đorđević startovao je pobedom u turskom šampionatu na klupi Fenerbahčea. Fener je savladao u gostima Darušafaku 75:65, a na ostalim utakmicama 1. kola postignuti su sledeći rezultati: Bujukčekmeče - Galatasaraj 87:95, Petkim Spor - Pinar Karšijaka 59:92, Bahčešehir - Bešiktaš 86:77.

Fenerbahče je na startu turskog šampionata opravdao ulogu favorita u duelu sa Darušafakom, a trener Aleksandar Đorđević je imao uspešan debi. Đorđevićev tim je sigurnom igrom koračao do trijumfa, nije ostavio rivalu ni gram nade. 

Dajšon Pjer je upisao 15 poena, uz 6 skokova i 3 asistencije, a Nando De Kolo 14 poena, 2 skoka i 5 asistencija, a Jan Veseli je ubacio svega 2 poena, ali je imao 6 skokova i 6 asistencija. U Darušafaki je Troj Kupan postigao 15 koševa, čemu je dodao 4 skoka i 4 asistencije.

Galatasaraj je relativno lako izašao na kraj sa nezgodnom ekipom Bujukčekmečea, a najbolji igrač gostiju Romelo Delante Trimbl je zabeležio 24 poena, 6 skokova i 6 asistencija, dok je najefikasniji pojedinac meča, prvotimac poraženog sastava Džordan Bendžamin Kraford nanizao 36 poena i dodao 3 skoka i 8asistencija.

Pinar Karšijaka je deklasirala ekipu Petkim Spora, predvođena Tonijem Tejlorom, koji je uknjižio 20 poena i 2 asistencije, a u poraženom sastavu Nusret Jildrim je ubacio 13 poena i dodao 8 skokova.

Bahčešehir je bio ubedljiv protiv Bešiktaša, sve vreme držao konce igre u rukama, pri čemu je u drugom poluvremenu imao osetnu prednost. Bendžamin Bentil je za pobednički tim zabeležio 21 poen, 7 skokova i 4 asistencije, a isto toliko i Džordan Boun iz Bešiktaša.

Komentari (0)

Vidi sve komentare