Džikić: Galatasaraj je bio bolji, idemo dalje

ULEB Eurocup 12. dec 201723:32 > 23:33
ABA, Budućnost Voli

Košarkaši Budućnosti ostvarili su polovičan učinak u dosadašnjem delu mini turneje gostovanja. Posle pobede nad FMP Železnikom kojom su sačuvali lidersku poziciju u ABA ligi, poraženi su na gostovanju Galatasaraju sa 82:61.

Za Galatasaraj je utakmica bila biti ili ne biti kako bi ostali u trci za mesto koje vodi u TOP 16 fazu, a za igrače Budućnosti prva od tri meč lopte za ostvarenje istog cilja. Nisu je iskoristili, a tokom meča je bilo evidentno da je pulene Aleksandra Džikića stigao i umor od serije teških utakmica. Podsećanja radi, odmah posle pobede nad Hapoelom iz Jerusalima, Podgoričani su krenuli put Beograda, pobedili FMP, a zatim odmah krenuli put Istanbula.

Trener Budućnosti Aleksandar Džikić nije bio preterano raspoložen za priču posle meča.

„Galatasaraj je bio više fokusiran i Galatasaraj je bio bolji tim. Ovaj meč je već iza nas, mislima smo već okrenuti ka sledećem. Ritam je takav da nema vremena ni za slavlje ni za tugovanje“, rekao je nakon meča trener Budućnosti Aleksandar Džikić.

MIni serija gostovanja se nastavlja utakmicom protiv Zadra u ABA ligi, a zatim sledi duel sa Bajernom u Minhenu. U međuvremenu Podgoričani će pomno pratiti rezultate u grupi u kojoj se nalaze, a snage će u sredu odmeriti Ređo Emilija i Lietkabilis, odnosno Bajern i Hapoel iz Jerusalima.

TABELA: Bajern 7-0, Budućnost 4-4, Ređo Emilija 3-4, Lietkabilis 3-4, Galatasaraj 3-5, Hapoel 2-5.