Čanak pred Limož: Pobeda je naša obaveza

ULEB Eurocup 18. dec 201714:29 > 14:29
ABA, KK Partizan NIS

Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak naglasio je da njegovi igrači moraju da idu na pobedu u meču protiv Limoža, iako su izgubili svaku šansu da se plasiraju u završnicu Evrokupa.

Crno-beli u utorak dočekuju francuski Limož, u poslednjem meču koji će pred svojim navijačima odigrati u drugom po jačini evropskom takmičenju.

„Bez obzira sto smo izgubili šanse za plasman dalje u Evrokupu, Partizan u Pioniru ima obavezu da u svakoj utakmici ide na pobedu. Pokušaćemo da isrpravimo stvari koje su bile loše protiv MZT, pre svega da smanjimo prazan hod i da što duže držimo intervale igre u kojima je prisutan zadovoljavajući intenzitet u oba pravca. Utakmica je na dan velike slave, ali se nadam da će navijači doći da nas podrže“, istakao je Čanak.

Još jednu sezonu u nizu Evroliga će posvetiti 9. kolo Evrokupa promociji društveno odgovornog programa – One Team. Pred meč sa Limožom One Team ambasador Partizana Mihajlo Andrić poručuje:

„Utakmica protiv Limoža je za nas odlična prilika da pred našim navijačima još jednom damo sve od sebe, da što duže igramo na visokom nivou i pokušamo da dođemo do pobede. Istovremeno, sutra ćemo se posvetiti i projektu One Team gde ćemo sa predstavnicima Specijalne olimpijade promovisati poštovanje, prihvatanje, inkluziju i ljudsko dostojanstvo za osobe sa invaliditetom.“

Utakmica u dvorani „Aleksandar Nikolić“ počeće u 20 časova.

Limož je sa četiri poraza i četiri pobede u prethodnih osam kola obezbedio plasman u plej-of.