Tomas: Otporan smo tim, nađemo način da pobedimo

ULEB Eurocup 22. okt 201922:51 > 23:10
ABA Liga Cibona/Zeljko Baksaj

Krilni centar Partizana Rašon Tomas istakao je posle pobede nad Lokomotivom 80:71 u četvrtom kolu Evrokupa da su 'crno-beli' otporna ekipa, koja uspe da pobedi iako ne odigra vrhunski.

Definitivno velika pobeda za nas. I dalje osećamo da smo mogli da budemo mnogo bolji, ali to pokazuje koliko smo dobar tim. Prevazišli smo mnogo toga tokom meča i trijumfovali smo. Navijači su kao šesti igrač na terenu, koji nam pomaže. Daju nam dodatan motiv i energiju“, istakao je Tomas.

Povezano

‘Crno-beli’ sa četiri pobede i bez ijednog poraza drže čelo u grupu B.

O tome smo razmišljali na početku sezone, želeli smo da se odvojimo od ostalih timova. Koncentrisani smo. Nismo igrali uvek onako kako smo želeli, ali smo ipak našli način da pobedimo. Radimo to cele godine, otporan smo tim. Ovo je moja prva prava utakmica, na kojoj sam na pravi način mogao da osetim energiju. Svi su mi cele nedelje govorili da to još nisam doživeo, a onda, kada je utakmica počela i kada su navijači počeli da nam daju tu energiju, mislio sam da će mozak da mi eksplodira. Bilo je sjajno“.

Posle izvesnih poteškoća na startu sezone, 25-godišnjak pronalazi svoju igru.

U prvoj utakmici nisam bio zadovoljan jer nisam doprineo timu onako kako bih želeo. Ali, svi su me podržali, saigrači i trener. Zahvalan sam im na tome. I dalje ne osećam da sam na 100 odsto, ali sam dovoljno dobar da mogu da igram. Moram da idem korak po korak i da se podsetim da trenutno ne mogu da izvedem sve što inače mogu. Zato moram da budem strpljiv“, naglasio je Tomas.

Pobeda protiv Ritasa dala je ekipi dodatno samopouzdanje.

Znali smo da smo dobri još pre početka sezone, ali je naše uverenje potvrdila pobeda protiv tako velikog tima. Borili smo se i pobedili smo. Verovali smo u sebe, ali nas je ta pobeda dodatno učvrstila“; zaključio je Tomas.

Partizan u okviru narednog, petog kola gostuje Limožu, inače petoplasiranom u grupi B.