Zagorac: Napredak se ostvaruje u mračnim situacijama

ULEB Eurocup 5. nov 201923:40 > 23:43
KK Partizan

Krilo Partizana Rade Zagorac istakao je posle poraza od Venecije (83:69) u šestom kolu B grupe Evrokupa da je podrška navijača posle meča bili najsvetliji događaj dana.

Iako su crno-beli odigrali jedan od najslabijih mečeva ove sezone, navijači su im pevali i pružali podršku i po završetku utakmice.

Povezano

Ovo su prave prilike gde u teškim situacijama igrači spoznaju šta je to Partizan i koja je njegova energija. Ne bih puno analizirao utakmicu, potpuno smo nadigrani. Ali, ova stvar koja se desila nakon meča najsvetliji je trenutak današnjeg dana i verovatno predstavlja zalet za sinergiju, za koju se nadam da će igrači koji su tek došli i koji još nemaju svest o tome šta je Partizan, steći tokom sezone“, istakao je Zagorac.

Stanje na terenu je bilo takvo da su gosti iz Italije pogodili sve, dok je sa crno-belima situacija bila sasvim drugačija.

Takav je dan, došla je takva utakmica. Oni su taktički vrlo dobro spremili utakmicu, bili su spremni za sve naše minijature, sve naše napade i tako dalje. Čestitam im na tome. Ne znam koje je trenutno stanje na tabeli, ovo je naš prvi poraz. Iako sigurno nije prijatno i nije nešto na šta treba da budemo ponosni što se tiče ove utakmice, i dalje smo prvi. Ostaćemo to i posle ovog kola. To su sve stvari koje treba da daju nastavak nekog optimizma“.

Upitan koliko ovaj poraz može da bude koristan za ekipu, u smislu da se posle pet pobeda u Evropi ekipa „vrati na zemlju“, 24-godišnjak je rekao:

Ovo je treći poraz ove sezone, prvi pred našim navijačima. Nije floskula da se napredak ostvaruje u mračnim situacijama, a ne kada je sve lepo i kada se pobeđuje. Ne sumnjam da će naša ekipa iz ovoga izaći iskusnija, zrelija i spremnija za neke utakmice“, zaključio je Zagorac.

Protivnik Partizana u narednom, sedmom kolu će biti turski Tofaš.