Veličković: Nismo svesni koliko možemo

ULEB Eurocup 18. dec 201923:48 > 23:50
KK Partizan NIS

Košarkaš Partizana Novica Veličković istakao je posle pobede nad ekipom Limoža 77:58 u poslednjem kolu grupne faze Evrokupa da crno-beli izuzetno funkcionišu kao tim i da su sve bolji i bolji.

Povezano

Osim dva poraza koja smo imali, izgleda da je meč sa Venecijom bio jedini kiks. Ovo je ozbiljan pomak u odnosu na prošle godine, kada u Evrokupu nismo imali zapažene role. Sada smo na drugoj poziciji, ne strepimo za plasman. Mislim da ekipa raste. Napokon uspevamo da vežemo po sedam do deset dana kod kuće, što mesec i po nismo imali. U određenim momentima nismo znali ni gde spavamo, ni gde se nalazimo“, istakao je Veličković i dodao:

Kao što sam rekao, uspeli smo da nam ova utakmica ne bude za plasman, niti da bude pod pritiskom. Svaki meč je dokazivanje i prilika, za mlade igrače posebno, da odigraju kako treba i sa dosta energije“.

Kolega Branimir Smilić konstatovao je da se vidi energija, homogenost tima i želja kod svih igrača, iako ima stranaca više nego ikada ranije, te je upitao šta ekipa ima sada u odnosu na neke prethodne sezone.

Funkcionišemo jako dobro kao grupa. Ekipa je dosta pažljivo selektovana tokom leta. Imamo dosta mesta za napredak. Nismo svesni koliko možemo da se podignemo. Ovaj period koji provodimo kod kuće i veći broj treninga će nam omogućiti da dodatno porastemo kao tim. Još nismo ni blizu toga što možemo da budemo“.

Redži Rening je skoro došao pojačao ekipu Partizana, a kapiten crno-belih o njemu ke rekao:

On je odličan momak. Dugo nije igrao, ali vide se u njemu iskustvo i znanje. Sigurno će nam pomoći iskustvom i lakoćom kojom čita situacije. Mi smo ga prvog dana prihvatili kao da je sa nama od početka sezone. Nije lako ući u ritam, pogotovo kada su utakmice, ali je dobro što je pauzu od Evrokupa iskoristio za treninge i za upoznavanje. Biće on sve bolji i bolji“, zaključio je Veličković.