Trinkijeri: Konačno nas je Arena gurala

ULEB Eurocup 8. jan 202022:52 > 22:58
ABA/KK Partizan NIS

Trener Partizana Andrea Trinkijeri bio je veoma zadovoljan ubedljivom pobedom nad Virtusom, ali spušta loptu.

Kada vam ovakav tim, trener i igrači dođu u grad morate da uzmete najbolje moguće odelo. Energetski smo bili sjajni, ofanzivno i defanzivno. Ovo je bila jednoipočasovna bajka, ali je gotova. Idemo dalje – rekao je Trinkijeri

Da li ga je iznenadio ovakav odnos snaga?

Nije me iznenadilo. Gledao sam kako se ekipa prirpemala pred utakmicu. Moj stručni štab je napravio fantastičan posao. I naravno Grobari, te tri stvari su skuvali ovu utakmicu. Ponosan sam na igrače i konačno nas je Arena jako gurala. Svi smo svirali istu muziku. Posle ove utakmice potrebno je da nam se upali motor, a jako teško će se upaliti u subotu i treba ponovo da dođu navijači da nas guraju.

Za njega Virtus ostaje prvi favorit

Još je prvi favorit Evrokupa. Ovo je utakmica u specifičnoj situaciji. Odigrali smo najbolju utakmicu, sa najboljim navijačima i bitno mi je da smo odbranili naš teren.

Povezano

Đorđević je, sa druge strane, rekao da je Partizan jedan od favorita.

Svako radi svoj posao

Da li rastu ambicije posle ovakve utakmice?

Mi nemamo ogromne ambicije, nego ambicije. Kada imaš previše ambicije izgubiš ravnotežu. Kada gradiš kuću ne počinješ sa penthausom. Prošle godine smo iz TOP 16 ispali za jednu loptu i falilo nam je malo karaktera, da neke utakmice dobijemo i kada loše igramo. Ove godine bolje igramo, ali ovo je jedna utakmica sa teškim rivalom. Sledi Cedevita, pa ćemo onda razmišljati o Trentu. Ja imam ogromne ambicije svaki dan.

Da li može bolje?

Ovo je samo početak. Ne znam da li može bolje, možda može i lošije, ali ovo je samo početak, ima još mnogo utakmica.

Partizan sve vreme igra u veoma dobroj formi. Da li tim brusi istu?

Imamo veliku sreću da sarađujemo sa profesorom Koprivicom. Držimo formu, povrede nas mimoilaze i za sada mogu reći da smo na pravom putu.