Budućnost slavila u Parizu, Mijović nadmudrio Zdovca

ULEB Eurocup 6. okt 202022:01 > 22:03
Svetozar Janičić

Košarkaši Budućnosti pobedili su Metropoliten u Parizu sa 89:83 u drugom kolu Evrokupa. Podgoričani su stigli do dragocenog brejka i značajnog koraka ka ostvarenju cilja, a to je plasman u TOP 16 fazu.

Prevagu na tasu Budućnosti, doneli su Vili Rid sa 22 poena i osam skokova, Melvin Edžim sa 16, Nikola Ivanović sa 13, odnosno Danilo Nikolić i Dragan Apić sa po osam. Kod domaće ekipe, raspoloženi za igru u napadu, bili su Rob Grejb sa 19, Entoni Braun sa 14, odnosno Tomer Ginat i Asem Marej sa po 11 poena.

Budućnost je fenomenalno počela meč u Parizu, pa je posle prve deonice vodila sa 28:11. Podgoričani su održavali kapital do sredine drugog kvartala, kada je ekipa koju vodi Jure Zdovc, pojačala odbranu, stigla do lakih poena, pa se plus 17 vrlo brzo istopio. Na poluvremenu, Budućnost je vodila sa 38:34. Odmor je došao u pravom trenutku za Podgoričane, jer su Francuzi bili u opasnom naletu. Melvin Edžim je ubacio 10, Vili Rid šest poena. S druge strane, Robi Grejb devet, Brendon Braun šest poena za Metropoliten.

Odmor je prijao izabranicima Petra Mijovića koji su na startu treće deonice delovali kao na početku meča, pa su u režiji Vilija Rida, Melvina Edžima i Rašada Vona ponovo pobegli na lepih 48:38. Uoči poslednje deonice Budućnost je vodila sa 61:54, delovalo je da su Posgoričani na dobrom putu da stognu do brejka, do druge pobede u Evrokupu.

Tim iz Pariza se nije predavao pa je sredinom poslednjeg perioda stigao do 64:66. Budućnost je bila pod velikim pritiskom, ali je odolevala. Ponovo je pobegla na 74:67. Pokazalo se da je to bilo dovoljno da Budućnost stigne do dragocenig trijumfa u Evrokupu
Budućnost sada čekaju dva teška gostovanja, Partizanu u ABA i Unikahi u Evrokupu. Pomenuti mečevi su na programu 10.i 14.oktobra.