Edo i Jaka iz karantina: Pustite nas da igramo!

ULEB Eurocup 9. okt 202014:19 > 14:24
Cedevita Olimpija/Jurij Kodrun

Ekipa Cedevita Olimpije je u karantinu zbog toga što je jedan član tog tima pozitivan na virus korona. Slovenački tim je zato izgubio meč Evrokupa službenim rezultatom od Burse 20:0.

Cedeviti preti gubitak i narednog meča u Evrokupu sa Gran Kanarijom u trećem kolu, dok predstojećem vikendu treba da gostuju Primorskoj u ABA ligi. 

Povezano

 „Svuda smo i uvek nosili slovenački dres sa ponosom. Sada smo zaključani u kućama i daleko smo od sporta u kom uživamo, i koji je je doneo zadovoljstvo i radost širom zemlje. Sve propisane mere poštujemo, nosimo maske, držimo distancu i dezinfikujemo ruke. Testove smo prošli tri puta u poslednjih pet dana i svaki je bio negativan. Dozvolite nam da treniramo, dozvolite nam da igramo„, napisao je Edo Murić na Tviteru.

Jaka Blažič je takođe imao sličnu i kraću poruku.

Dozvolite nam da treniramo, dozvolite nam da igramo„, napisao je Blažič na Tviteru.

Sportski timovi su u periodu pandemije uglavnom oslobođeni karantina u slučaju kada se među igračima ili među pratećim osobljem desi koronavirus. Slovenački zdravstveni inistut je tražio da ceo tim Cedevita Olimpije bude u karantinu deset dana zbog čega on sada gubi mečeve tehničkim rezultatom.