Bursa bolja od Breše, Hapoel od Promiteasa

NordphotoxGmbHx/xHafner nph00200 via Guliver

Bursa je u poslednjem meču grupne faze takmičenja u Evrokupu pobedila Brešu na svom terenu sa 86:76, dok je Hapoel u Tel Avivu pobedio Promiteas sa 108:69.

Izabranici Dušana Alimpijevića neće imati prednost domaćeg parketa u TOP 16 fazi, a u zavisnosti od epiloga duela između Cedevita Olimpije i Burga zavisi koju će poziciju zauzeti u grupi, a od rezultata u grupi B, ko će im biti rival u prvoj rundi nokaut faze.

Podsećanja radi, Bursa ni prošle sezone nije imala prednost domaćeg parketa, ali je pobedama nad Partizanom, Cedevita Olimpijom i Andorom stigla do finala u kojem je poražena od Virtusa.

Prevagu na tasu Burse protiv Breše doneli su Bitim sa 22, Nidam sa 18 i Klemons sa 17 poena. Kod Breše, Masinburg je postigao 25, Petručeli 15, Lakintana 13 poena.

Derek Nidam
Eurocupbasketball.com

Hapoel iz Tel Aviva je slavio protiv Promiteasa, sigurno je na trećem mestu, imaće prednost domaćeg parketa u prvoj rundi TOP 16 faze, a može i do drugog mesta ukoliko Budućnost 29. marta pobedi Turk Telekom u Ankari.

Najefikasniji u sastavu Hapoela, bili su Hord sa 23, Ginat sa 18 i Onuaku sa 16 poena. Kod Promiteasa, bolji od ostalih bili su Kulboka i Tomason sa po 15, odnosno Dangubić sa devet poena.

Grupa A: Prometej – Venecija, Huventud – Lietkabelis, Ulm – Kluž, Cedevita Olimpija – Burg, Bursa – Breša 86:76.

Grupa B: Turk Telekom – Budućnost, Gran Kanarija – Hamburg, Hapoel – Promiteas 108:69, Pariz – London 85:96, Trento – Šljonsk.

Komentari (0)

Vidi sve komentare