COL stvara ekipu, Budućnost mora da krene što pre!

KK Budućnost Voli

U Barseloni je obavljen žreb za narednu sezonu Evrokupu, u kojoj će se 20 ekipa, podeljenih u dve grupe, boriti za plasman u TOP 16 fazu, a zatim će nastojati kroz nokaut fazu da stignu do trofeja i plasmana u Evroligu. Sve utakmice Evrokupa, kao i utakmice Evrolige, možete da pratite na kanalima Sport Kluba.

Ugled regiona u sezoni koja sledi, braniće Budućnost i Cedevita Olimpija, s obzirom da se Partizan pridružio Crvenoj zvezdi u Evroligi.

Budućnost će u grupnoj fazi takmičenja igrati protiv Hapoela iz Tel Aviva, Gran Kanarije, Trenta, Turk Telekoma, Promiteasa, Pariza, Hamburga, Slaska i Londona. Cedevita Olimpija će u prvoj fazi takmičenja igrati protiv Huventuda, Venecije, Burse, Lietkabilisa, Burga, Ulma, Breše, Kluža i Prometeja.

Cedevita Olimpija intenzivno radi na formiranju tima za narednu sezonu. Ostali su Edo Murić, Alen Omić, Zoran Dragić. Stigli su Amar Alibegović, Lovro Gnjidić i Karlo Matković, dok je Jaka Blažič odlučio da se preseli u Tursku.

S druge strane, Budućnost je žreb za Evrokup, dočekala sa samo dva igrača pod ugovorom – Igorom Drobnjakom i Edinom Atićem, bez trenera…

KSCG

U periodu koji sledi, tačnije rečeno u najkraćem mogućem roku, čelnici kluba u saradnji sa čelnicima grada moraju da definišu budžet za narednu sezonu, moraju da naprave finansijsku konstrukciju, jer ističe vreme kada je reč o stvaranju tima, koji će biti kadar da se bori za oba trofeja u Crnoj Gori, za vrh u ABA ligi, za TOP 16 Evrokupa.

Naravno, prioritet je izbor šefa stručnog štaba, a odavno je poznato da kao prva opcija figurira Vladimir Jovanovića, prošle sezone trener Mege, odnosno Petar Mijović, ali, izbor trenera, kao i formiranje tima direktno zavise od finansijske konstrukcije i budžeta, koji nisu zatvoreni i formirani.