Evropska premijera Zvezdinih košarkašica u četvrtak

ULEB Eurocup 13. okt 202114:36 0 komentara
KKŽ Crvena zvezda
KKŽ Crvena zvezda

Košarkašice Crvene zvezde odigraće u četvrtak prvu evropsku utakmicu posle 12 godina. Rival će crveno-belim devojkama biti Nadežda iz Orenburga.

Nadežda je osvajač Evrokupa iz 2019. godine, aktuelni je osvajač Kupa Rusije i četvrtoplasirana ekipa u prvenstvu. U Grupi sa Crvenom zvezdom i Nadeždom u Evrokupu su i Olimpijakos i Bidgošć.

Trener Crvene zvezde Dragan Vuković kaže da njegov tim očekuje težak ispit.

„Za nas je nepoznanica sistem takmičenja, moraćemo da se prilagodimo, novi smo. Nezgodno je što je Orenburg, jedan od najvećih kandidata za osvajanje Evrokupa, evroligaška ekipa, rival baš na početku. Imaju visoke igračice, ali i mi imamo naše kvalitete. Kao što su oni nama nepoznanica tako smo i mi njima. Borićemo se i truditi da se predstavimo u najboljem svetlu, da vidimo koliko možemo“, rekao je Vuković.

„Drago nam je što ćemo predstavljati Crvenu zvezdu u Evropi, posebno nama koje smo duži period tu. Želimo da predstavimo klub najbolje što možemo, verujem u svoju ekipu i našu energiju. Očekujem dobru utakmicu, pozivam publiku da nas podrži u što većem broju i pruži nam dodatnu snagu“, poručila je pred evropsku premijeru kapiten Nevena Naumčev.

Od početka je uz Nevenu Naumčev u klubu i Milica Bojović, a meč sa timom iz Orenburga biće joj prvi u Evropi.

„Velika je strvar predstavljati Zvezdu u Evropi. Mislim da nas čeka teška i fizički zahtevna utakmica, drugačija u odnosu na one koje smo igrali do sada. Znamo da je Nadežda jedan od glavnih kandidata za osvajanje Evrokupa, ali to nam daje dodatni motiv. I moje saigračice i ja bismo volele da vidimo publiku u što većem broju na tribinama“, rekla je Milica Bojović.

Utakmica prvog kola Evrokupa igra se u četvrtak od 20 časova u hali u Železniku. Ulaz je besplatan, a iz Crvene zvezde apeluju na sve koji dođu da poštuju epidemiološke mere.