Grin za SK: Vrhunska partija, kadri smo za velika dela

ULEB Eurocup 8. mar 202312:47 0 komentara
KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Košarkaši Budućnosti imali su mnogo problema od početka sezone. Ekipa se kompletirala desetak dana pre prve zvanične utakmice, usledile su povrede, FIBA prozori, promene u sastavu... Šampion Crne Gore ni jednu utakmicu nije odigrao u kompletnom sastavu.

Uprkos navedenom, izabranici Vladimira Jovanovića bore se za treće mesto u ABA ligi pred nokaut fazu takmičenja, osvojili su trofej u Kupu Crne Gore, bore se za jedno od četiri mesta koje donosi prednost domaćeg parketa u prvoj rundi nokaut faze Evrokupa.

Na osnovu prikazanog protiv Zadra i Hapoela iz Tel Aviva, Budućnost je uhvatila zalet za završnicu sezone. Protiv Zadrana, košrkaši Budućnosti su od minus 16 uspeli da stignu do plus osam, a protiv jedne od najboljih ekipa u Evrokupu, dominirali su od prvog do poslednjeg minuta.

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

„Hapoel iz Tel Aviva je jadna od najjačih ekipa u Evrokupa, tim koji želi da se bori za trofej i mesto u Evroligi. Pokazali smo da smo kadri za velika dela, odigrali smo vrhunski u oba smera. Hapoel je bio u egalu tokom prve deonice, jer smo dozvolili niz lakih poena posle izgubljenih lopti i ofanzivnih skokova, ali kada smo utegli odbranu, stiglo je i samopouzdanje za igru u napadu, pa smo stekli dvocifrenu prednost“, naglasio je MVP meča Erik Grin, koji je u Budućnost stigao iz Hapoela iz Holona, tokom sezone, pa nastavio:

KK Budućnost Voli

„Hapoel je u nastavku nastojao da stigne do egala, međutim, odbranu smo nastavili da igramo onako kako treba da je igramo do kraja sezone. S druge strane, napad nije bio toliko dobar kao u drugoj deonici, ali je bio dovoljno dobar da stignemo do zlata vredne pobede“.

Erik Grin je nastavio sa izlaganjem:

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

„Ekipa smo koja se nikada ne predaje, bez obzira ko je sa druge strane parketa i šta piše na semaforu. Partija protiv Hapoela mora da bude nivo koji moramo da držimo kao konstantu, ako želimo, a želimo  da doguramo daleko, kako u ABA ligi, tako i u Evrokupu“.

Budućnost nema vremena za odmor jer vrlo brzo slede dva zahtevna gostovanja, ekipama Cibone u ABA ligi, odnosno Trenta u Evrokupu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!