Lakovič za SK: Za nas je svaka utakmica finale

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Izabranici Jake Lakoviča, košarkaši Gran Kanarije odigrali su sjajan meč u Podgorici, dominirali od prvog do poslednjeg minuta, slavili sa 94:69, pa će gotovo izvesno osvojiti pol poziciju pred nokaut, odnosno TOP 16 fazu.

Jaka Lakovič, mladi trener koji je u Gran Kanariju stigao iz Ulma, sa kojim je takođe uspeo da stigne do TOP 16 faze, a nedavno je produžio ugovor sa Gran Kanarijom bio je zadovoljan, ali ne i euforičan posle meča u glavnom gradu Crne Gore.

“Odigrali smo odličnu utakmicu, slavili smo protiv izuzetno neugodne i kvalitetne ekipe Budućnosti, a krajnji rezultat definitivno ne odslikava realan odnos snaga. Suština je da smo uspeli da nametnemo ritam koji nam odgovora. Odbrana je bila odlična, protok lopte takođe. Stizali smo do lakih poena, otvorenih pozicija za šut, koje smo koristili, pa smo znatno lakše nego što smo očekivali stigli do pobede, jer je Budućnost u prvom delu sezone bila jako blizu pobede na našem parketu”, naglasio je za Sport Klub, trener Gran Kanarije Jaka Lakovič pa nastavio:

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

“Da li Gran Kanarija može do Evrolige? Uh, baš teško pitanje. U ovom momentu, kao i tokom sezone, idemo korak po korak. Za nas je svaka utakmica finale, u svakoj želimo pobedu. Mogu da obećam borbu do poslednjih atoma snage, ali plasman u Evroligu i osvajanje Evrokupa niko ne može da obeća”.

Jaka Lakovič, svojevremeno eksplozivni bek i sjajni košgeter, a sada trener koji se razvija u vrhunskom smeru je nastavio:

sport klub

“Sistem takmičenja u TOP 16 fazi je jako zahtevan i težak. Kada sam sa Ulmom stigao do nokaut faze bilo je super, jer smo ostvarili cilj i bili smo rasterećeni. Sada slede dueli u kojima ćemo se boriti sa izuzetno kvalitetnim rivalima i pritiskom. Prednost domaćeg parketa i podrška navijača su bitni, ali ne moraju da budu presudni, jer je u jednom meču sve moguće, što se pokazalo i prošle sezone. U svakom slučaju, borićemo se, idemo korak po korak, svaka utakmica je finale”, zaključio je Lakovič.