Obradović za SK: Trebaće mnogo vremena da nađemo pravi put

ULEB Eurocup 31. avg 202111:53 > 19:05 5 komentara
Željko Obradović
Printscreen

Pred odlazak na turnir u Opatiju, a uoči početka nove sezone od koje se dosta očekuje, trener Partizana Željko Obradović govorio je za Sport Klub.

Partizan je u ponedeljak predstavio nove dresove, a crno-bele sada očekuju pripremne utakmice. Odrađene su pripreme na Zlatibotu, na pitanje kako mu sve to izgleda, Obradović kaže:

POVEZANO

Sve normalno. Uradili smo stvari koje smo mislili da uradimo. Na žalost, neki igrači nisu bili u stanju da treniraju, neki su se priključili malo kasnije.

Najvažnije je da smo održavali ritam treninga onako kako smo i zamislili. Intetzitet treninga je bio na visokom nivou.

Prijateljske utakmice su provera svega onoga što se radilo na pripremama i tu će se najbolje videti šta bi trebalo u narednom periodu da popravimo i koje su stvari na kojima treba da insistiramo.

Turnir u Opatiji?

Igramo se 14 igrača, probaćemo da uključimo sve i da vidimo šta možemo da očekujemo od njih.“

Da li vas početak ove sezone podseća na tu čuvenu 1991. godinu?

Mislim da treba da razmišljamo o narednoj sezoni i da se ne vraćamo previše u prošlost. Ovo je novi tim, ja sam novi trener, sve ovo je apsolutno novo i za njih i za mene.

Treba nam dosta vremena da bismo shvatili koji je pravi put. Sve ostalo je manje važno. Ljudi će se uvek sećati nekih stvari, imaju pravo na to, ali mi koji smo unutra moramo da vodimo računa o ovome što je sadašnjost i budućnost koja je ispred nas.“

Očekivanja navijača su velika?

Rekao sam već da su naše ambicije najviše. Nećemo odustati od toga ali smo apsolutno svesni šta nas očekuje u toku sezone, kakvi protivnici i upravo u tome je suština – da iskoristimo period koji je ispred nas za prijateljske utakmice i za treninge.

Sezona je veoma duga i trebaće mnogo truda i napora da se uloži ako želimo da stignemo do ciljeva koji su ispred nas.

Dosta se priča o budžetu. Da li to utiče na vas, ili ste isključivo fokusirani na tim?

Mogu da razumem sve, znam da je to neka tema koja strašno interesuje ljude, ali to uopšte nije tema za mene. To je tema kojom se bavi predsednik kluba i sportski direktor i mislim da je predsednik već izašao sa nekom informacijom. Medije skoro i da ne pratim, to me ne zanima“ zaključio je Obradović.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare