“Slede mečevi odluke, ključ je odbrana, imamo karakter”

ABA/Dragana Stjepanović

Prometej – Hamburg, Huventud – London, Ulm – Budućnost, Lietkabelis – Pariz, Gran Kanarija – Bursa, Turk Telekom – Breša, Hapoel Tel Aviv – Venecija, Promiteas – Burg, parovi su prve runde nokaut, odnosno TOP 16 faze Evrokupa.

Ugled regiona braniće ekipa Budućnosti, mnogi sumnjičavo vrte glavom kada su dometi šampiona Crne Gore u pitanju, ali je šampion Crne Gore mnogo puta ove sezone pokazao da može da igra na vrhunskom nivou, ali su problem oscilacije. Tako je bilo i protiv Turk Telekoma. Od 28:21 do 30:39, od 49:69 od 72:75…. Ako bi se pomute oscilacije svele na minimum….

Turk Telekom ima veliki kvalitet, ali smo mi dozvolili rivalu mnogo slobode u situacijama jedan na jedan, koje je uspešno rešavao šutevima za dva ili tri poena. To je bila velika greška. Raduje me karakter i želja ekipe da se bori do kraja. Odbrana u poslednjoj deonici je imala željenu čvrstinu i agresivnost. Takva odbrana nas je vratila u igru, takva odbrana može da nam donese mnogo toga dobrog u periodu koji sledi, u periodu u kojem svaka utakmica nosi prefiks biti ili ne biti”, naglasio je trener Budućnosti, Vladimir Jovanović.

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Budućnost se sada okreće duelu sa ekipom Mornara koji je na programu 3. aprila, zatim sledi duel sa Megom koji je na programu 8. aprila, a posle toga se misli usmeravaju ka Ulmu.

Tim iz Nemačke je dobar, kvalitetan, odlično je odigrao grupnu fazu takmičenja, ali nije nepobediv, naprotiv.