Turk Telekom kaznio promašaje Budućnosti

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Košarkaši Budućnosti, borili su se u Ankari, ali imali su ogromnih problema sa realizacijom što je Turk Telekom znao i umeo da kazni – 77:72. Turk Telekom u TOP 16 fazu ulazi sa druge, a Budućnost sa šeste pozicije u grupi.

Prevagu na tasu Turk Telekoma doneli su Toni Tejlor sa 18, Aksel Butiel sa 17 i Tarik Džons sa 11 poena. Kod Budućnosti, Aleksandar Lazić je postigao 16, Tre Bel Hejns 14, Kenan Kamenjaš devet, Edin Atić osam poena.

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Budućnost je u Ankaru, na duel Turk Telekomu stigla bez rezultatskog imperativa jer je i pre meča bilo jasno da će šampion Crne Gore u TOP 16 fazu ući sa šeste pozicije u grupi B, dok je Turk Telekomu trebala pobeda kako bi stigao do kote dva.

Meč je ipak bio od velikog značaja za Budućnost, koja je u duelu sa jednim od favorita za osvajanje trofeja u Evrokupu želela da pokaže da je kadra da igra na vrhunskom nivou u gostima, da će imati šta da kaže i pokaže u nokaut fazi bez obzira na to što neće imati prednost domaćeg parketa.

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Tokom prve deonice vodila se ravnopravna borba, a na kraju ovog perioda igre na semaforu je pisalo – 19:19. U drugoj deonici Budućnost je vodila sa 28:21, Turk Telekom stigao do egala, a zatim i do kapitala od devet poena – 39:30.

Raspoloženi za igru u napadu kod tima iz Ankare bili su Tarik Džons sa 11 i Erkan Jilmaz sa sedam poena. Kod Budućnosti, Tre Bel Hejns je postigao devet, Erik Grin šest, Aleksandar Lazić pet poena.

U nastavku meča, Budućnost je nastojala da stigne do egala, a Turk Telekom da održi ili uveća stečeni kapital. Budućnost je i dalje imala velikih problema sa realizacijom, promašila je dosta šuteva iz otvorenih pozicija, pod samim košem, što je domaćin znao i umeo da kazni, pa je uoči poslednjeg kvartala vodio sa 61:45. 

KK Budućnost Voli/Filip Roganović

Turk Telekom je tokom poslednjeg kvartala imao i 20 poena prednosti, ali je tada konačno Budućnost stigla do toliko željene realizacije, uspela je da svede deficit na tri poena, na 30 sekundi pre kraja, ali je Butiel pogodio za dva poena…

Budućnost se sada okreće duelu sa ekipom Mornara koji je na programu 3. aprila i koji je od velikog značaja kada je reč o borbi za treće mesto pred TOP 8 fazu u ABA ligi. TOP 16 faza Evrokupa igra se 12. i 13. aprila. Budućnost će gotovo izvesno gostovati ekipi Ulma.