Ubedljivi Burg i Lijetkabelis

Euroleague via Getty

Odigrana su još dva susreta trećeg kola Evrokupa. Burg je na svom terenu savladao Promiteas 92:62, dok je Lijetkabelis u gostima bio uspešniji od Trenta 77:61.

Posle poraza od Venecije i Cedevita-Olimpije Burg je došao do prve pobede u Evrokupu. Ali kakve! Razbijen je Promiteas, koji je takođe zabeležio dva poraza. I to oba protiv španskih ekipa Valensije i Gran Kanarije. Čak i nisu ostavili loš utisak, ali u Francuskoj jesu i ostaju zakucani za dno tabele Grube B, dok je Burg došao do prve pobede.

Kod pobednika ubedljivo najbolji pojedinac bio je bivši košarkaš Partizana Erik Mika sa 22 poena i 11 skokova. Na drugoj strani Rej je postigao 14 poena uz devet skokova.

U meču Grupe A, u kojoj igra i Partizan, Lijetkabelis došao je do druge pobede, pošto je u gostima bio bolji od Trenta 77:61. Italijanima je to treći poraz. Kod pobednika najefikasniji je bio Kalacijakis sa 20 poena uz četiri asistencije, dok je odličan bio i Đorđe Gagić sa 11 poena i šest skokova, dok je Radičević meč završio sa četiri poena, pet asistencija i tri skoka. Na drugoj strani Vilijams je bio najzapaženiji sa 18 poena i osam skokova.