Virtus promenio odluku – Đorđević ostaje!

ULEB Eurocup 8. dec 202017:18 > 17:23 30 komentara
KK Partizan NIS

Čelnici Virtusa su odlučili da ipak vrate Aleksandra Đorđevića na mesto trenera, samo 24 časa nakon što su mu uručili otkaz.

Na sajtu kluba iz Bolonje potvrđeno je da će bivši selektor Srbije i Virtus ipak nastaviti saradnju.

„Virtus sa zadovoljstvom objavljuje da je danas održan veoma konstruktivan sastanak kluba i Aleksandra Đorđevića, na kojem je dogovoreno da se zajednički put započet u martu 2019. godine nastavi. Na tom putu će Đorđević voditi Virtus do ciljeva koje su akcionari, menadžeri, treneri i igrači postavili zajedno na početku sezone„, navodi se na sajtu kluba i dodaje:

Đorđević i njegovi saradnici će redovno voditi današnji trening u 17 časova i 30 minuta„.

Đorđević je slavni tim iz Bolonje preuzeo u martu 2019. godine, a u trenutku prekida italijanskog prvenstva zbog pandemije koronavirusa Virtus je bio prvi na tabeli šampionata sa 18 pobeda i 2 poraza.

Srpski trener je posle slavne igračke karijere prvi trenerski angažman imao 2006. godine u milanskoj Olimpiji, a potom je radio u Benetonu, Panatinaikosu i Bajern Minhenu. Selektor reprezentacije Srbije postao je 2013. godine i na toj funkciji bio je do završetka Svetskog prvenstva 2019. godine. Za vreme šestogodišnjeg mandata na čelu “Orlova” postao je svetski, evropski i olimpijski vicešampion.

Italijanski klub je u ponedeljak oko 21 čas objavio da se rastaje sa srpskim stručnjakom, a zatim se doveo u pitanje i ostanak srpskih igrača Stefana Markovića i Miloša Teodosića.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare