Uručenje #27 – Branislav Ratkovica

Košarka 24. feb 20237:21 0 komentara
Branislav Ratkovica
Sport Klub

Trener Metalca iz Valjeva i bivši košarkaš Branislav Ratkovica bio je gost nove epizode Uručenja. Mladi trener je sa nama podelio razloge zbog kojih je nakon igračke karijere odlučio da upliva u trenerske vode, a razgovarali smo i o statusu mladih trenera u Srbiji danas.

Ambicije Valjevaca su da se plasiraju u ABA 2 ligu, a trenersko iskustvo sticao je od kolega sa kojima je sarađivao.

U Megi je bio asistent Dejanu Milojeviću sa kojim je imao odličnu saradnju, učio je iz rada sa mladim igračima koji ga posebno inspirišu, a trenerski posao pomogao mu je i da shvati šta je to što je mladim igračima potrebno.

Pet sezona je kao igrač proveo u Nemačkoj iz koje ima lepe uspomene, u Turskoj su mu mentalitet i okruženje bili slični kao i u Srbiji, a sezonu koju je odigrao u Partizanu kod trenera Aleksandra Džikića pamti, između ostalog, po večitim derbijima i jednoj posebnoj asistenciji za Novicu Veličkovića.

Da li je nekada bio izbačen sa treninga i da li je on kao trener izbacio nekog igrača sa treninga? Šta mu je najveći izazov u trenerskom poslu i da li je trenerski posao stresan? Supruga i troje dece su mu najveća podrška, a sin koji je krenuo njegovim stopama na svoj način proživljava poraze ekipe koju Ratkovica danas vodi sa klupe.

O svemu tome i mnogim drugim stvarima pričali smo sa Branislavom Ratkovicom u novoj epizodi Uručenja.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!