Veljko Mršić sa NBA asovima napada Tokio

Veljko Mršić
KK Zadar/Zvonko Kucelin

Veljko Mršić, selektor košarkaške rerprezentacije Hrvatske, objavio je širi spisak igrača na koje računa za kvalifikacioni olimpijski tunir koji će biti odigrani u Splitu od 29. juna do 4. jula.

Pripreme počinju 8. juna. Podsećanja radi, Hrvatska je u grupi sa selekcijama Brazila i Tunisa, dok su u drugoj grupi Nemačka, Rusija i Meksiko. Po dve najbolje ekipe plasiraće se u polufinale, a pobednik na turniru u Splitu, izboriće mesto u Japanu.

Hrvatska:

Ono što raduje ljubitelje košarke u Hrvatskoj je činjenica da se na spisku nalaze gotovo svi igrači iz NBA i Evrolige, koji su na osnovu informacija koje smo dobili od kolega iz Hrvatske, potvrdili da će igrati na kvalifikacionom turniru, a zatim i na Olimpijskim igrama, ukoliko Hrvatska stigne do njih.

Na spisku nema Luke Šamanića koji ima problema sa povredom i mladog Roka Prkačina, koji je trebalo da bude na spisku, ali je odlučio da leto provede na NBA kampovima. U tim se posle 2016. godine i Olimpijskih igara u Brazilu, vraća Mario Hezonja.

Veljko Mršić u borbi za mesto na Olimpijskim igrama računa na sledeće igrače: Roko Leni Ukić (Split), Roko Rogić (Miteldojčer), (Dinamo Sasari), Lovro Gnjidić (Cibona), Filip Krušlin (Dinamo Sasari), Krunoslav Simon (Anadolu Efes), Mateo Drežnjak (Cibona), Antonio Jordano (Zadar), Toni Perković (Split), Boris Tišma (Real Madrid/Betis), Bojan Bogdanović (Juta), Mario Hezonja (Panathinaikos), Pavle Marčinković (Split), Ivan Ramljak (Slask Vroclav), Tomislav Gabrić (Oldenburg), Ivan Perasović (Split), Željko Šakić (Estudijantes), Dragan Bender (Makabi Tel Aviv), Miro Bilan (Dinamo Sasari), Darko Planinić (Cibona), Dario Šarić (Feniks), Ivica Zubac (LA Klipers), Ante Žižić (Makabi Tel Aviv).

Na turniru u Splitu, glavni kandidati za mesto u finalu, a samim tim i za mesto na Olimpijskim igrama su Hrvatska, Nemačka, Brazil i Rusija. Biće zanimljivo pratiti, kako će i da li će, Aleksandar Petrović, selektor Brazila, uspeti da pomrsi račune Hrvatskoj.

U međuvremenu, Veljko Mršić će sa ekipom Zadra nastojati da osvoji titulu u Hrvatskoj. Zadrani vode protiv Splićana u finalnoj seriji sa 1-0.

Komentari (0)

Vidi sve komentare