Dženings u Evropi: Šved? Nikad čuo…

Matthew Stockman, Getty Images Sport

Američki plejmejker Brendon Dženings nastavlja karijeru u Evropi, pošto je od 2009. godine relativno uspešno igrao u NBA, sa kratkim izletima u kinesku košarku. Dženings će biti novi organizator igre Zenita iz Sankt Peterburga, a pokazao je da nema mnogo informacija o zvezdama evropske košarke.

Zanimljivo je da je Džening već igrao eropsku košarku, pošto je kao svršen srednjoškolac proveo jednu sezonu u italijanskoj Lotomatici, kako bi mogao da bude izabran na NBA draftu, iako su mnogi njegovi vršnjaci izabrali da odrade jednu ili više godina u NCAA.

Povezano

Na predstavljanju u Zenitu igrači su upitali Dženingsa da li se raduje takmičenju sa najboljim strelcem VTB lige i ruskim reprezentativem Aleksejom Švedom, na šta je Dženings odgovorio:

Ne znam za tog igrača.“

Šved je takođe igrao u NBA, a obojica igrača su bili članovi Njujork Niksa u periodu od oko dve godine (2015-2017.), iako nikada nisu bili u timu u istom trenutku.

I dalje nije jasno da li Dženings provocira jednog od najboljih skorera u Evropi ili je zaista veoma malo upoznat sa evropskom košarkom.

Dženings je svoje najbolje dane u NBA ostvario na početku karijere u dresu Milvoki Baksa, a ostaje upamćena utakmica u ruki sezoni kada je ubacio 55 poena. Najbolju sezonu imao je 2011/2012. kada je u proseku beležio 19,1 poen uz 5,5 asistencija.

https://twitter.com/HoopCave/status/1037145303210545152