Estonski tim istupio iz VTB lige: Neprihvatljivo!

VTB liga
xMikexKireevx via Guliver

Estonski košarkaški klub Kalev/Kramo odlučio je da više neće nastupati u VTB ligi, regionalnom takmičenju koje najvećim delom čine ruski timovi. Tim se oglasio na društvenim mrežama i kao razlog za istupanje iz takmičenja navodi „rusku agresiju koja je dovela do rata sa Urajinom“.

Kalev je član VTB šampionata bio od 2009. godine, a najtrofejniji je estonski tim i nacionalno prvenstvo je osvajao 11 puta.

Povezano:

„Usled ruske agresije koja je dovela do rata sa Ukrajinom Kalev/Kramo će okončati svoje članstvo u VTB Junajted ligi, pošto ne vidimo mogućnost da nastavimo da se takmičimo posle poteza koje je napravila Ruska federacija. Naš tim se protivi svakoj vrsti nasilja i ratnih aktivnosti. Imali smo dugoročni odnos sa VTB ligom, koja je pružila našim igračima priliku da se takmiče na visokom nivou, ali potezi Rusije su neprihvatljivi“, navodi se u zvaničnom saopštenju tima iz Talina.

U VTB ligi se posle istupanja Kaleva nalazi još jedan tim iz Kazahstana (Astana), jedan iz Belorusije (Cmoki Minsk) i jedan iz Poljske (Zijelona Gura), kao i osam ruskih ekipa.