Vučić: Zvezda i Partizan dobijaju podjednako od države

Košarka 20. feb 202422:37 57 komentara
pokrivalica Vučić Zvezda Partizan KKCZ KKP
Peđa Milosavljević/STARSPORT - Wikipedia

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić govorio je na Javnom servisu između ostalog i o finansiranju košarkaških i fudbalskih klubova Crvene zvezde i Partizana iz državnih izvora.

– Uspeo sam da ceo narod misli sve što i ja, a to je da ulažemo mnogo novca u njih, a da oni traže alibije za neuspehe. Oni meru uspeha traže u porazu onog drugog. pet puta više nego u 2012. uloženo je u rukomet, odbojku, vaterpolu mnogo više i nastavićemo to da radimo. Za mene je uspeh 10 medalja na Olimpijskim igrama. A i ove nagrade, koje isplaćuje država redovno, vidim da je stimulans tim sportistima – rekao je Vučić na RTS.

povezano

Uprkos optužbama navijača oba kluba, ističe da i Crvena zvezda i Partizan dobijaju podjednako novca.

– Uvek ću da se zalažem za privatizaciju klubova, ali nemam snage da to izvedem jer je ogromno licemerje u našem društvu. Svi znaju da to treba da se uradi, ali niko neće da podmetne glavu. Partizan ima više novca u fudbalu od Zvezde. Privatnici koji ulažu to rade jer ih država zamoli. Trudimo se da merimo na ravne časti. Ne dobija Partizan manje, dobijaju podjednako.

Dobio je pitanje da li je to dobro uložen novac.

– Ponovo da se pitam, isto bih uradio – završio je Vučić.

Ovo je već drugo obraćanje predsednika republike vezano za finansije večitih rivala u manje od nedelju dana. Prvo je usledilo kao odgovor treneru Partizana Željku Obradoviću, koji se na konferenciji za medije posle finalne utakmice Kupa Radivoja Koraća i poraza od Crvene zvezde, dotakao priče o tome koji je klub državni projekat.

KK ZVEZDA: PORESKA I BUDŽETSKA INSPEKCIJA SU U NAŠEM KLUBU

Ubrzo su oba kluba objavili finansijske izveštaje u kojima je navedeno koliko novca dobijaju od države. A u toku utorka oba kluba su obavestila javnost da su poreska i budžetska inspekcija došle da se bave kontrolom troškova budžetskih sredstava i finansijskim poslovanjem klubova.

KK PARTIZAN: INSPEKCIJE SU I U NAŠEM KLUBU

Bonus video

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare