Captain’s Call: Druženje kapitenki za početak SP

Sport Klub

Bez konferencija za medije sa selektorima i košarkašicama, ali uz druženje i fotografisanje kapitena ekipa uz pehar koji će pripasti nekoj od njih - tako je FIBA odlučila da najavi svoj najveći događaj ove godine, Svetsko prvenstvo za košarkašice u Sidneju.

U Keti Frimen parku okupile su se liderke 12 najboljih ekipa, koje će se boriti za titulu šampiona sveta sve do 1. oktobra.

Među njima i kapitenka Srbije Tina Krajišnik, kao i kapitenka Bosne i Hercegovine Milica Deura – jedina dva tima iz regiona koja ćemo gledati na ovom turniru.

Ema Meseman je pravo sa treninga belgijskog tima stigla na događaj, ali je u Olimpijskom parku sve skoro savršeno isplanirano, pa su i dve dvorane u kojima će se igrati prvenstvo (Superdome i Olimpijski park) na svega 10 minuta udaljenosti.

Brijana Stjuart je dodirnula pehar – izgleda da Amerikanke na putu ka odbrani titule ne plaši ni taj čuveni sportski maler „ne dodiruj trofej dok ga ne osvojiš“. Doduše, on je, može se reći, već njihov. Više i duže nego što je bilo čiji bio kroz istoriju.

Sve utakmice Svetskog prvenstva za košarkašice moći ćete da pratite ekskluzivno na kanalima Sport Kluba.

Srbija takmičenje počinje u četvrtak od 5 sati ujutru protiv Kanade, dok će Bosna i Hercegovina prva na teren, već od 2.30 ujutru protiv Portorika.

Šta možemo da očekujemo od dve selekcije iz regiona – pročitajte OVDE.

Tu je i vodič kroz ženski Mundobasket 2022, a sve prateće vesti i izveštaje pronađite u okviru našeg specijala na sajtu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!