U društvu je bolje: Pohvale Srbiji i SK od najiskusnijih

SK

Među brojnim gostima Sport Kluba na druženju upriličenom za meč seniorki, Srbija - Francuska na Svetskom prvenstvu u Australiji našli su se i trenerski vuci, Zoran Višić, Dragomir Bukvić i Zoran Kovačić, nekadašnji selektori brojnih reprezentativnih selekcija, nekada Jugoslavije, pa Srbije i Crne Gore.

FIBA Watch party

„Pokazali smo da smo i dalje zemlja košarke, bez obzira na podmlađeni sastav, koji će u najbližoj budućnosti, za godinu – dve, biti evropski vrh, ako već sada nije. Žao mi je što se Aleksandra Crvendakić povredila i nije mogla da pomogne na šampionatu, jer bi Srbija bila jača za još 25 odsto i sigurno zauzela još bolje mesto u grupi, a time ‘izabrala’ i lakšeg rivala u četvrtfinalu. Ali, da me ne shvatite pogrešno, i ove devojke su odlične, sa sjajnom selektorkom Marinom Maljković. Želim im sve najbolje u nastavku prvenstva, a mogu sa svim rivalkama da se nose osim sa američkom selekcijom, koja jedina odskače na SP. Hvala i Sport Klubu što nam je omogućio ovakvo zajedničko gledanje, divnu atmosferu, ali i viđanje sa nekim košarkaškim ljudima, koje dugo nisam sreo“, naglasio je Kovačić, jedan od najuspešnijih stručnjaka za žensku košarku u Srbiji.

Njegov mlađi kolega Dragomir Bukvić, nije štedeo reči hvale za srpske seniorke posle pobede nad Francuskom.

„Odigrale su agresivno, borbeno, ponosno, pametno protiv rivalki koje nisu nimalo naivne bez obzira što su na SP došle sa novim selektorom, izmenjenim sastavom u odnosu na neka prethodna velika takmičenja. Zaslužena i velika pobeda Srbije. Mnogo mi je drago što sam video veliki potencijal u mlađoj gardi, Nogić, Raca, ma ne moramo da brinemo za budućnost ženske košarke. Poseban doživljaj je bio „Voč parti“ u organizaciji Sport kluba. Još se bolje navija u društvu, sa košarkaškim prijateljima. Pa, kada se još i pobedi…“, nije krio oduševljenje bivši selektor.

Zoran Višić pripada maloj, ali odabranoj grupi srpskih stručnjaka, koji mogu da se pohvale evropskom klupskom krunom, svojevremeno (2003.) sa ruskim Jekaterinburgom, ali i medaljama sa mlađim reprezentativnim selekcijama Jugoslavije.

„Nije bilo lako gledati utakmicu sa Francuskinjama. To je bio izuzetno, energetski zahtevan duel. Specijalno što selektorka Maljković, i pre starta SP, zbog povreda, nije mogla da računa na sve košarkašice. Ali, nije mala stvar, kada ovaj naš podmlađeni sastav izdrži 40 minuta agresivne igre rivalki, pa još uglavnom vodi. Devojke su me oduševile, svim srcem sam uz njih, pa dokle god doguraju. Kada na ovakav šampionat odete nekompletni, pa i neiskusni, sve što su do sada uradile, veliko je kao kuća. Zahvaljujem se i Sport Klubu, koji je organizovao ovakvo zajedničko gledanje utakmica, baš sam uživao“, podvukao je Višić, koji je doskora vodio najbolje seniorke Indije.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Budi prvi ko će ostaviti komentar!