Bakljada i pesma na oproštaju Atanasijevića u Peruđi (VIDEO)

Odbojka 29. apr 20210:35 > 12:35 3 komentara
Foto: Lega Pallavolo

Spektakularna najava, pa bakljada, pesme, osmesi, ovacije, na kraju i suze... Baš u takvom ambijentu, u utorak veče, Aleksandar Atanasijević se oprostio od najvernijih navijača Peruđe.

Popularni „Sirmanijaći”, njih 400, u društvu predsednika kluba Đina Sirćija, okupili su se na platou ispred dvorane „Pala Barton”, kako bi se oprostili od srpskog asa, posle osam godina „dobra i zla” na terenu i tribinama.

Pevale su se pesme spevane Bati u čast, baklje su samo ulepšale kolorit, a vrhunac je, kao i uvek bio, kad se mikrofona dočepao Atanasijević.

Delić atmosfere videćete i u ekskluzivnim snimcima, a za Sport Klub, Atanasijević, koji je u međuvremenu doputovao u Beograd, kaže:

Bilo je to nešto, što ću pamtiti do kraja života. Okupilo se na jednom mestu 400-500 ljudi, i to u vreme strogih mera, neke vrste karantina, ali i socijalne distance. Iz tog razloga, sve ovo što su mi priredili, dodatno dobija na značaju.

Popularni Bata u dahu nastavlja:

Mislim da je ovo nešto, što je u odbojci retkost. Nikada nisam video da su navijači nekoga ispratili na ovaj način, što me čini ponosnim i srećnim, jer sam bio deo te grupe ljudi, koji su meni značili mnogo. Nažalost, došlo je vreme da se rastanemo, da nastavi svako svojim putem, ali oni znaju da ću uvek biti jedan od njih”.

Zanimljiv je bio i način na koji su navijači organizovali ceo događaj.

Rekli su mi da su sve dogovorili za samo dva sata. Sutradan je i druga navijačka grupa, s obzirom da je predsednik zabranio ulazak 100 ljudi u Halu, otišla na drugu stranu i napravila drugi ispraćaj. Neverovatno, zaista.

Posle svega, u izjavi italijanskim medijima rekli ste da ste mnogo bogat čovek!

Da, jer sam imao tu sreću da igram pred punim tribinama dvorane Pala Barton, što je neverovatan osećaj. Njihova snaga je nosila sve nas, godinama unazad. Prava je šteta što tako nije bilo i ove sezone, iako smo nakon ligaškog dela bili najbolji. Ubeđen sam da zbog toga nismo ni osvojili Skudeto i žao mi je što sam se oprostio od Peruđe bez trofeja. Naravno, Ćivitanova je bila malo jača od nas”, rekao je Atanasijević, kojeg će u postavi kluba iz Peruđe zameniti Amerikanac Metju Anderson.

Oproštajnu noć u Peruđi, začinio je rečima i predsednik Peruđe Đino Sirći:

Znali smo da u Bati imamo sjajnog igrača i velikog čoveka, a onda smo otkrili da imamo i sjajnog kapitena. U poslednje dve utakmice demonstrirao je i sav svoj igrački kvalitet. Šteta što tako nije bilo od početka. Nažalost, u sportu postoji dinamika koju ni kao predsednik ne možete da kontrolišete, ali za nekoliko godina pokušaćemo neke stvari da ispravimo. Batu nećemo zaboraviti”, poručio je Sirći srpskom asu.