CEV kup (m): Modena i Ruselar u borbi za trofej

Odbojka 16. mar 20231:18
Modena slavi pobedu u Belhatovu
FOTO: CEV

Odbojkaši Modene i belgijskog Ruselara igraće u finalu CEV kupa, drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja.

Modena je na gostovanju u Belhatovu gubila sa 2:1 u setovima, ali je osvajanjem četvrtog perioda uspela da izbori plasman u finale, posle pobede od 3:1 na svom terenu. Italijani, koji su posle 15 godina stigli do finala jednog evropskog Kupa (2008. godine osvojili Čelendž kup), dobili su i peti set, pa su sa dva trijumfa otišli u samu završnicu.

SKRA - Modena
Foto: CEV

U pobedničkom timu, koji je daleko manje grešio od domaćina (19:36), Adis Lagumdžija je osvojio 20 poena, Ervin Ngapet 17, a Đovani Sangvineti 13. Srpski as Dragan Stanković upisao je četiri poena.

U ekipi SKRA, Dik Koj je osvojio 21 poen, Aleksandar Atanasijević 18 (46 % napad, 3 gr, 2 as, 6 sg), a Karol Klos 11.

Drugo polufinale u Italiji, donelo je pravu dramu i na kraju veliko iznenađenje. Pjaćenca je, prema očekivanju, u svojoj dvorani „Palabanka“, anulirala tri boda zaostatka iz Belgije, dobivši revanš sa 3:0, ali je u „zlatnom setu“ gost imao više znanja i hrabrosti i slavio pobedu rezultatom 15:12.

Knak Ruselar
Foto: CEV

U timu Pjaćence, Joandi Leal je osvojio 18 poena, Juri Romano 16, a Robertlandi Simon 12. Kod gostiju iz Ruselara, Argentinac Pablo Serđo Kukarcev je upisao 14 poena, a mladi Sepe Roti je dodao 10.

Ekipa Stivena Vanmedegala izborila je prvo evropsko finale za neki belgijski klub posle 15 godina. U sezoni 2007/08, Noliko iz Mazeika je izgubio finale CEV kupa od Rome, koju je tada predvodio Ivan Miljković.

Prvi meč finala CEV kupa između Modene i Ruselara igra se 29. marta u dvorani „Đuzepe Panini“ u Modeni, a revanš je 5. aprila u Ruselaru.

Komentari

Vaš komentar