CEV kup (ž): Srpska Alba u finalu protiv Skandićija

Alba Blaž
FOTO: CEV

Odbojkašice Albe iz Blaža izborile su plasman u finale evropskog CEV kupa, pošto su i u revanšu polufinala savladale ĆSM iz Trgovišta rezultatom 3:1. U prvom sudaru dva sjajna rumunska kluba, Alba je trijumfovala sa 3:0.

Već posle dva osvojena seta u dvorani u Trgu Murešu, bilo je jasno da će ekipa Stevana Ljubičića, sa čak pet srpskih odbojkašica, izboriti veliko finale sa italijanskim Skandićijem, koji je noć pre u Ankari i pored poraza od 3:2 protiv Turkiš Erlajnsa, došao do borbe za vredan trofej.

U ekipi Albe najefikasnija je bila Bugarka Gergana Dimitrova sa 14 poena. Dajana Bošković i Jovana Kocić, koja je proglašena za MVP meča, dodale su po 11, a Bojana Milenković je upisala sedam. Sjajnu „rolu“ pružila je i Slađana Mirković, koja je stigla i da osvoji četiri poena. Mlada Jovana Ćirković ušla je u igru u četvrtom setu.

Jovana Kocić
FOTO: CEV

U poraženom timu, kojeg sa klupe vodi legendarni italijanski stručnjak Đovani Kaprara, Didona Zadorojnaji je osvojila 16 poena, Deniza Jonesku je dodala 12, a Mira Todorova 10. Ana Bjelica je za dva seta osvojila osam poena, a Jovana Mirosavljević za isti taj period šest.

Finale između Albe i Skandićija, koji je prvi meč protiv Turkiš Erlajnsa dobio sa 3:0, a drugi izgubio sa 3:2, na programu je 5. i 12. aprila. Prvi meč se igra u Trgu Murešu, dok je revanš u Firenci.