Kovačev tim za EP: „Što nas više potcenjuju, to smo bolji“

Odbojka 27. avg 202114:40 > 14:45 4 komentara
Foto: FIVB

Selektor srpskih odbojkaša Slobodan Kovač saopštio je imena 14 igrača koji će braniti zlato na predstojećem Evropskom prevenstvu.

Na spisku su tehničari Nikola Jovović i Vuk Todorović, korektori Aleksandar Atanasijević i Dražen Luburić, libera Neven Majstorović i Nikola Peković, blokeri Marko Podraščanin, Srećko Lisinac, Petar Krsmanović i Aleksandar Okolić i primači Nemanja Petrić, Marko Ivović, Uroš Kovačević i Pavle Perić.

„Došli ste da vidite malo i nas. Teška je bila odluka, ali posle Lige nacija i priprema, odlučio sam se za ovih 14 igrača. Nadam se da sam uradio pravu stvari i da igrači koji odlaze na prvenstvo će biti na nivou, a svi zajedno ćemo se truditi da imamo što bolje rezultate“, rekao je Kovač.

Orlovi će na prvenstvu Starog kontinenta igrati u grupi A u Krakovu. Prvi meč igraće protiv Belgije 2. septembra, a potom ih očekuju dueli sa Ukrajinom, Poljskom, Portugalijom i Grčkom.

„Sigurno su važni rezultati u grupi, kako bismo posle imali slabijeg protivnika. Želimo dobar rezultat. Bez obzira ko je s druge strane, ići ćemo na pobedu. Igrati protiv domaćina Poljske je teško. Naročito jer su oni bili svetski prvaci bez Leona, pa su ga naturalizovali, a sada nemaju dobre rezultate. Bili su sigurni da će da osvoje Olimpijske igre, a nisu. Sada im je ovo prvenstvo prilika za vađenje. U Ligi nacija, kada nismo bili kompletni, igrali smo dobru odbojku protiv njih. Sad kad smo kompletni, htećemo mnogo više. Biće zanimljivo“.

CEV

Srbija će braniti zlato osvojeno pre dve godine. Pred njima će biti veliki izazov, pošto će na evropski tron želeti i olimpijski šampioni Francuzi, vicešampioni Rusi, svetski prvaci Poljaci…

„Inostrani mediji nas standardno potcenjuju. Vidimo da su u prvom planu Francuska, Rusija i Poljska, pa onda još četiri, pet zemalja. To treba još više da nas motviše i da naš inat izađe na videlo. Što nas više potcenjuju, to smo bolji. Nismo isti kao pre dve godine, ali možemo da budemo. Iskazaćemo sav svoj kvalitet na Evropskom prvenstvu“, zaključio je Kovač.

Odbojkaši Srbije put Krakova će krenuti u utorak.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare