Rusi u problemima – Kljuka ide na korektora

Odbojka 30. avg 202115:31 3 komentara
Jegor Kljuka
YangxShiyao PUBLICATIONxNOTxINxCHN

Muška odbojkaška reprezentacija Rusije vratila se iz Tokija sa srebrnom medaljom. Na svoje treće veliko takmičenje u 2021. godini, Zbornaja ide oslabljena. Zbog zdravstvenih problema, Evropsko prvenstvo propustiće tandem korektora - Maksim Mihajlov i Viktor Poletajev.

Iz tog razloga Tomas Samelvuo, finski stručnjak na klupi Rusije, priprema postavu u kojoj će Jegor Kljuka igrati na mestu korektora. Ipak, u timu su i dve klasične dijagonale – 32-godišnji Maksim Žigalov, novi član Dinamo LO iz Sosnovi Bora i 23-godišnji Kiril Klets, član Jeniseja iz Krasnojarska.

Povezane vesti

Nažalost po Samelvua i ruske navijače, problemi sa korektorima nisu jedini u ruskom timu. Naime, na poslednjim treninzima povredili su se primači Anton Semišev i Denis Bogdan. Zato je Finac bio primoran da pod zastavu pozove Fedora Voronkova, novog člana Zenita iz Sankt Peterburga i 21-godišnjeg Pavela Tetjuhina, sina legendarnog Sergeja, koji je sada direktor reprezentacije.

Njih dvojica će biti podrška starterima – Dmitriju Volkovu i Jaroslavu Podlesnihu.

Rusija će na EP igrati u C grupi, u Tampereu, a rivali će biti Holandija, Severna Makedonija, Španija, Turska i domaćin Finska. U prvom meču, u četvrtak, 2. septembra, tim Tomasa Samelvua izlazi na megdan Turskoj.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare