Slobodan Bojić i Đorđe Jovović u šampionatu Slovenije

Odbojka 25. maj 20229:10 0 komentara
OSCG

Crnogorski odbojkaši Đorđe Jovović i Slobodan Bojić iduće sezone će igrati u Sloveniji.

Jovović, korektor Budućnosti, karijeru će nastaviti u Triglavu, koji je u protekloj sezoni zauzeo pretposlednje mesto u šampionatu, a zatim je u četvrtfinalu plej-ofa eliminisan od Maribora. Jovović je četiri sezone bio u prvom timu Budućnosti, a minule sezone je bio i kapiten tima. Jovović je bio član mlađe seniorske reprezentacije, koja je minulog vikenda u Tirani izborila plasman na prvo Evropsko prvenstvo u toj konkurenciji.

OSCG

Slobodan Bojić, koji igra na poziciji primača, potpisao za Salonit Anhovo, koji je bio četvrti u ligaškom delu, ali je u plej-ofu zastao u četvrtfinalu. Povremeni iskusni crnogorski reprezentativac je prošloj sezoni prvo potpisao za grčki Kifisijas, ali je brzo raskinuo ugovor zbog uslova koje je zatekao po dolasku. Nakon toga je imao otvoreni ugovor sa Budvom, za koju je nastupao u evropskim mečevima, a sezonu je nastavio i završio u turskoj Alaniji Beledijesi.

Slobodan je karijeru počeo u Nikšiću, zatim je prešao u  Budućnost, igrao je za katarski Al Rajan, Budvansku rivijeru, kazahstanski TNK Kazhrom, Sfaksijen iz Tunisa.

OSCG

U sezoni 2017/18 je nastupao za tri kluba, počeo je u Jedinstvu iz Bijelog Polja, potom je otišao u Ribnicu iz Kraljeva, a od januara do kraja sezone je bio u Saudijskoj Arabiji, u Al Ahliju. Nakon toga je, sa pauzom od godine, igrao dve sezone u Kini, u klubu iz Nanđinga, gdje je nastupao prošle sezone. Između nastupa u Kini, Bojić je igrao u Omanu, u klubu Alkamil Alvafi.