Srbija i dalje bez pobede u LN

Odbojka 3. jun 202314:32 15 komentara
FIVB

Odbojkašice Srbije nisu još dobile meč u Ligi nacija ove godine. Kombinovani sastav aktuelnih svestkih šampionki izgubio je od selekcije Poljske 3:0 u turskoj Antaliji. Po setovma je bilo 25:18, 25:22 i 30:28.

Od starta prvog seta Poljakinje su napravile razliku koju nisu mogle da ispuste. Srpkinje su bile u zaostatku konstantno i nije bilo načina da ugroze protivnice koje su za razliku od izabranica Đovanija Gvidetija u Turskoj u najjačem sastavu.

Srbija je nešto bolje počela drugi set, ali je Poljska opet pobegla. Magdalena Stisjak je dominirala u tom delu meča, čak devet poena je napravila, ali je Srbija uspela da napraiv niz poena pred kraj i da se vrati na 21:20. Ipak Poljakinje su osvojile važne poene u završnici i dobile su set 25:22.

U trećem setu je viđena potpuno drugačija slika. Srbija je rano došla do prednosti od nekoliko poena i to nije ispuštala. Posebno su se tada istakle Katarina Lazović i kapitenka Ana Bjelica. Ipak Srbija je dozvolila da i pored četiri poena prednosti Poljska priđe i uđe u neizvesnu završnicu trećeg seta.

Magdalena Stisjak je imala 20 poena u ovoj pobedi Poljske, a korektorka pobedničkog tima je napraivla i ključne poteze u završnici u kojoj su Poljakinje nekoliko puta imale meč loptu. Inače i Srbija je imala svoje šanse da završi treći set ali ih nije iskoristila. Aleksandra Uzelac je bila najbolja sa 12 poena, Ana Bjelica je napravila devet, a Katarina Lazović osam i sve ih je zabeležila u poslednjem setu.