Terzić: Moje je da ih upozorim da opuštanje ne valja

Odbojka 29. avg 202122:05 2 komentara
Foto: CEV

Selektor Srbije Zoran Terzić nije blistao od sreće ni posle maksimalne pobede protiv Mađarske u osmini finala 32. Evropskog prvenstva. Kormilar evropskih i svetskih šampionki pohvalio je igru Francuske, narednog rivala naše selekcije u četvrtfinalu, koje je na programu u sredu od 20 časova.

„Devojke uglavnom imaju običaj da igraju, do onog momenta kad vide da utakmicu mogu da dobiju bez nekog preteranog truda, motivacije i želje… I onda kreću da igraju ovako, kao što su igrale u ostatku utakmice. Moje je da ih upozorim da to ne valja, da izlazak iz ritma može da bude poguban za neke naredne utakmice, da jednostavno nesigurnost se uvlači u ekipu i tako dalje. A njihovo je da i dalje igraju tako, šta ja tu mogu više!“, rekao je Terzić.

Selektor Srbije pohvalio je mladu reprezentaciju Francuske, koja je naredni rival evropskih i svetskih šampionki na 32. Evropskom šampionatu u Beogradu.

„One su ubedljivo najprijatnije iznenađenje za mene na ovom Evropskom prvenstvu. U smislu kakva im je ekipa i kako odbojkaški izgledaju, a koliko lepo igraju i koliko su mladi. Vidi se da ih spremaju za Pariz, za Olimpijske igre 2024. i to je ono što je svojstveno Francuzima na velikim takmičenjima… Evidentno je da su odlučili da i od odbojkašica naprave jednu odličnu ekipu za naredne Igre“, rekao je na kraju Terzić.

Komentari (2)

Vidi sve komentare