Terzić: Najbolje su na svetu, dešava se da nekad izgube

Odbojka 4. sep 202123:08 > 23:08 5 komentara
CEV

Selektor srpskih odbojkašica Zoran Terzić rekao je posle poraza u finalu Evropskog prvenstva u Beogradu da za 20 godina na toj funkciji nikada nije bio toliko ponosan na svoju ekipu kao što je to slučaj sada.

Reprezentacija Srbije je u prepunoj „Beogradskoj areni“ poražena od Italije 3:1 i nije uspela da odbrani titulu evropskog šampiona. Terzićeve izabranice su se prethodno ovog leta okitile bronzom na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Povezane vesti

„Zna se kakva smo mi zemlja, kakav smo mi narod, tražimo uvek najbolje, da pobedi naša ekipa, bez obzira koja je u pitanju. I naravno da nam je mnogo teško kad izgubimo jedno ovakvo finale, pred mnogo hiljada ljudi u Areni, u našem glavnom gradu. Logično je da ne možemo da budemo preterano srećni s jedne strane, a s druge treba biti realan – dve medalje za ovo leto je fantastičan rezultat. Ove devojke su osvojile 20 medalja u poslednjih 15 godina, ne znam da li postoji ekipa na svetu koja je uradila nešto tako“, rekao je Terzić.

Terzić je tokom utakmice na jednom tajm-autu poručio svojim igračicama „da su za njega najbolje na svetu“, a to je ponovio i posle poraza u finalu.

To sam već pomenuo više puta, i tokom utakmice, one su najbolje na svetu sigurno, to što nekad izgube, to je nešto što se dešava. Od 2016. smo na svim takmičenjima do ove godine bili prvi, ne može uvek da se bude prvi, ne bi bilo ni interesantno, ali ostaje žal i bol jedna velika zbog ovog poraza, koja će trajati neko vreme dok ne shvatimo i da je to srebro veliki rezultat. Još jednom bih samo rekao da ne pamtim sezonu kada sam bio ponosniji na svoju ekipu, ovo što su uradile ove godine zaslužuje sve pohvale, svaka im čast“, naglasio je Terzić.

U poslednjih 20 godina, otkako je Terzić selektor nacionalnog tima, srpske odbojkašice su na Evropskim prvenstvima osvojile tri zlata, dva srebra i jednu bronzu.

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare