Turska (ž): Kolo bez iznenađenja, PTT dobio derbi Ankare

Eda Erdem protiv Ajdina
FOTO: tvf.org.tr

U utorak je odigrano svih sedam mečeva vanrednog, 8. kola turske Sultanlar lige.

Iznenađenja nije bilo. Ezačibaši je na matineu savladao Kuzejboru sa 3:0, a Tijana Bošković je osvojila 20 poena. Pratila je Belgijanka Laura Hejrman sa 13, od čega je čak 10 osvojila u poslednjem, trećem setu. Igrom domaćina sjajno je dirigovala Maja Ognjenović.

U poraženom timu Ukrajinka Olesja Rihljuk je osvojila 16 poena.

U derbiju Ankare, PTT je kao gost savladao Karajolari sa 3:1. Bugarka Emilija Dimitrova je osvojila 22 poena, Belgijanka Helen Ruso 18, a Brazilka Amanda Kampos 17. Ekipu Karajolarija predvodile su Hrvatica Matea Ikić sa 19 i Gozde Jilmaz sa 18 poena.

U ostalim mečevima 8. kola, pobede su ostvarili Vakifbank protiv Sarijera, uz osam poena Aleksandre Crnčević u poraženom timu. Mert Grup Sigorta je kao gost savladala Ješiljurt, dok je Fenerbahče Zorana Terzića očitao lekciju Ajdinu. Bilo je 3:0 uz 22 poena Arine Fedorovceve, dok je Mina Popović upisala pet poena.

Na tabeli Sultanlar lige vode Vakifbank, Turkiš Erlajns i Fenerbahče sa 20 bodova. Četvrtoplasirani Ezačibaši sakupio je 19, petoplasirani Galatasaraj 18, a šestoplasirani PTT 17 bodova.

Komentari (0)

Vidi sve komentare