Turska (ž): Spas za Nilufer, ispao Karajolari, sledi plej-of

Odbojka 4. apr 20221:11 > 1:14 0 komentara
Nilufer - Ješiljurt 3-2
FOTO: tvf.org.tr

Završen je ligaški deo ženskog odbojkaškog šampionata Turske, popularne Sultanlar lige.

U poslednjem kolu na vrhu nije bilo nikakvih promena. Ezačibaši je odbranio „kotu 2“, iza Vakifbanka, a ispred Fenerbahčea i Turkiš Erlajnsa. Ove četiri ekipe igraće i u plej-ofu za titulu.

Zato je mnogo zanimljivo bilo na dnu, jer se tražio drugi putnik za niži rang takmičenja, pored već otpisanog Ješiljurta.

Na kraju cele drame, ispao je „bogati“ Karajolari, sa Hrvaticom Mateom Ikić, i to posle četiri sezone provedene u eliti.

Klub iz Ankare, čiji je glavni sponzor građevinska kompanija koja gradi autoputeve, u poslednjem kolu poražen je od Fenerbahčea (bez Mine Popović), a u isto vreme Nilufer je teškom mukom savladao poslednjeplasirani Ješiljurt.

Ekipi iz Istanbula, koju će navodno naredne sezone sa klupe predvoditi Belgijanac Vital Hejnen, to je bilo dovoljno da skoči na spasonosnu, 12. poziciju.

U plej-ofu za plasman od 5. do 8. mesta igraće ekipe Galatasaraja, PTT iz Ankare, Ajdina i Kuzejborua.

Rezultati poslednjeg 26. kola: Sarijer – Ajdin 1:3, Turkiš Erlajns – PTT 3:0, Karajolari – Fenerbahče 0:3, Bolu Bld. – Ezačibaši 0:3, Nilufer – Ješiljurt 3:2, Galatasaraj – Mert Grup Sigorta 3:0, Vakifbank – Kuzejboru 3:1.

Parovi polufinala plej-ofa (serija se igra na dve pobede): (1) Vakifbank – (4) Turkiš Erlajns, (2) Ezačibaši – (3) Fenerbahče.

Za plasman od 5. do 8. mesta (serija se igra na dve pobede): (5) Galatasaraj – (8) Kuzejboru, (6) PTT Ankara – (7) Ajdin.

Kostur plej-ofa turske ženske odbojkaške Lige
FOTO: tvf.org.tr