Uz mnogo drame, Vakifbank prvi polufinalista Lige šampiona

Odbojka 21. mar 202323:39 1 komentar
Vakifbank
CEV

Vakifbank selektora Srbije Đovanija Gvidetija prvi je polufinalista odbojkaške lige šampiona.

Nije bilo lako kako je možda moglo da se očekuje. Pre sedam dana je Vakifbank demonstrirao silu na svom parketu protiv Monce i činilo se da će u revanšu samo rutinski odraditi posao. Međutim, odbojkašice Monce se nisu predavale pa je Vakifbank morao da se pomuči za prolazak dalje.

Vakifbank je na kraju slavio posle pet setova – 18:25, 25:22, 22:25, 25:21, 15:11, ali je Monca bila nadomak senzacije. Ipak, Vakif je uspeo da osvoji četvrti set i time je sve bilo rešeno.

Za Paolu Egonu bio je ovo poseban meč. Jedna od najboljih odbojkašica sveta sledeće sezone će gotovo sigurno nositi dres večerašnjeg rivala, a u sličnoj stuaciji je na drugoj strani bila Džordan Tompson koja bi trebalo da zameni mesta i ekipe sa Egonu.

Došla je Monca na prag “zlatnog seta” ali je Paola Egonu okončala snove budućeg kluba. Blistala je Italijanka u četvrtom setu, osvojila u toj deonici devet poena uz preko 50 odsto uspešnosti u napadu. U nekoliko navrata je Monca prilazila na poen zaostatka ali je uvek Egonu vraćala Vakif na bezbednu distancu. Rezultatski nebitan peti set je Vakif ipak rešio u svoju korist i zabeležio pobedu na kraju.

Paola Egonu je meč završila sa 36 poena. Gabrijela Gimaraeš je na kraju sakupila devet, a Kara Badžema ukupno 19 poena. Na drugoj strani je Tompson utakmicu završila sa 27 poena ali nije izdržala bitku sa Egonu do kraja. Džordan Larson je osvojila 16, a Jovana Stevanović četiri.

Gvidetijev tim ide u polufinale gde ga čeka mnogo teža prepreka. Lokalni rival Fenerbahče koji igra sjajno u poslednje vreme ili prvak sveta Koneljano koji je u prvom meču u Istanbulu pregažen 3:0 i sutra mu u revanšu treba čudo.

U preostala dva četvrtfinala, Štutgart će biti domaćin Novari (italijnski tim slavio 3:1 u prvom duelu), a Ržešov dočekuje Ezačibaši koji je u prvom duelu slavio pobedu 3:1.

Komentari (1)

Vidi sve komentare