Pripreme za EP: Srbija ponovo bolja od Crne Gore

Vesti odbojka 29. sep 202011:52 > 11:57
FOTO: OSCG

Ženske kadetske odbojkaške reprezentacije Crne Gore i Srbije odigrale su drugu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za učešće na Evropskom prvenstvu u Podgorici. Ponovo je bolja bila Srbija.

Srbija je u prvom meču slavila rezultatom 3:0 (25:7, 25:12, 25:14), a u drugom je bila još ubedljivija – 3:0 (25:7, 25:12, 25:14). Smotra najboljih selekcija Starog kontinenta počinje 1. i traje do 9. oktobra.

Srbija koja je jedan od favorita za osvajanje medalje u Podgorici koja je domaćin Evropskog prvenstva, igraće u grupi sa Rusijom, Belorusijom, Rumunijom, Poljskom i Nemačkom, koja je po poslednjim informacijama već otkazala učešće, zbog straha roditelja mladih odbojkašica od pandemije koronavirusa.

Crna Gora je u grupi sa Italijom, Slovenijom, Turskom, Bugarskom i Slovačkom i za sada nema nikakvih otkazivanja. Izabranice Zlatka Ćaćića, odbojkašice Crne Gore uložiće i poslednji atom snage, kako bi stigle do ostvarenja sna, a to je plasman na Svetsko prvenstvo za odbojkašice do 18 godina.

Po dve najbolje selekcije iz svake grupe igraće polufinale i mečeve za medalju, dok trećeplasirane i četvrtoplasirane nastavljaju takmičenje mečevima za plasman od petog do osmog mesta.

Najboljih šest selekcija sa prvenstva Evrope obezbediće plasman na sledeće izdanje Svetskog prvenstva za odbojkašice do 18 godina, koje će se održati 2021. godine.