LN: Japan, SAD i Turska 100%

Vesti odbojka 27. maj 202122:37 0 komentara
ženska odbojkaška reprezentacija Japana
FIVB

Odigrani su mečevi trećeg kola, poslednjeg prve nedelje ovogodišnjeg ciklusa Lige nacija za odbojkašice, a najviše razloga za zadovoljstvo imaju Japan, SAD i Turska koji su ostvarili sve tri pobede.

Japanke su i treći meč završile bez izgubljenog seta. Posle Kine i Tajlanda maksimalnim rezultatom pobeđena je Južna Koreja 25:18, 25:18 i 27:25. Zahvaljujući tom učinku nalaze se na prvom mestu jedinstvene tabele, dok je Južna Koreja doživela i drugi poraz i trenutno je na deobi 10. mesta sa Dominikanskom Republikom, koja je u ovom kolu u duelu dve ekipe bez pobede savladala Kanadu 3:1.

Maksimalne tri pobede, ali i maksimalnih devet bodova imaju i odbojkašice SAD. Posle pobeda u tri seta nad Dominikanskom Republikom i Kanadom na red je došao okršaj protiv Brazila, koji je takođe imao dve pobede. Na kraju Amerikanke su slavile u četiri seta 25:17, 25:19, 23:25 i 25:22. SAD su druge, gotovo poravnate sa Japanom, samo što imanju taj jedan izgubljen set. Brazil je na deobi petog mesta sa Kinom, koja je savladala u ovom kolu Tajland u tri seta, pošto obe ekipe imaju skor 2-1 i po šest bodova. Skor 2-1 ima i Holandija koja je u ovom kolu savladala Rusiju 3:1, ali za razliku od Brazila i Kine ima sedam bodova i zbog toga je usamljena na četvrtom mestu.

Holandija predvodi ekipe koje su doživele makar jedan poraz, a ispred sa samo bodom na trećem mestu je Turska, koja ima sve tri pobede, ali je jedan meč rešila tek posle pet setova i zato ima bod manje od vodećeg tandema. Sada je savladala Poljsku u četiri seta 25:23, 25:27, 25:23, 25:20. Poljakinje su na 12. mestu sa skorom 1-2, ali i samo dva boda, za razliku od Južne Koreje i Dominikanske Republike koje imaju po tri boda.

U preostalom meču dana Nemačka je posle startnog poraza od Rusije savladala prvo Holandiju, a sada i Belgiju u tri seta 25:20, 25:19, 25:13 i trenutno je na osmom mestu sa istim skorom 2-1 i istim brojem bodova kao i Rusija po pet, ali Ruskinje su sedme jer imaju set više osvojen. Belgija je 14. bez pobede, ali za razliku od Kanade i Tajlanda koji su potpuno na začelju, ipak ima jedan bod.