Terzić: Potreban mi je odmor od reprezentacije

Vesti odbojka 17. jan 202211:26 > 11:31 2 komentara
FIVB

Zoran Terzić rešio je da posle 20 godina rada više ne bude selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije, povodom čega je dao izjavu u kojoj je obrazložio svoju odluku.

„Nekako smo svi bili svesni da će jednoga dana doći taj momenat da ću ja prestati da budem trener reprezentacije…i ja  i ljudi iz saveza i igračice…Eto desilo se da na taj jubilej, 20 godina rada u reprezentaciji, više nisam selektor.

Dugujem ogromnu zahvalnost za ovaj period pre svega svim igračicama, a bilo ih je mnogo za sve ovo vreme, na ovoj našoj lepoj priči. Zatim mojim saradnicima, bez kojih sigurno ne bismo mogli da napravimo rezultate. Takođe, želeo bih da se zahvalim svim ljudima iz Saveza, koji su uvek stajali iza nas i bez čije podrške ništa ne bi bilo moguće.

Posle 20 godina ne može da bude lako da se donese jedna takva odluka, ali u razgovor sa čelnim ljudima saveza zbog neke moje dalje motivacije i neke nove energije, takav je dogovor bio, da jednostavno prestanem da radim ovaj posao, da ima odmor od reprezentacije neko vreme.

Ono što je definitivno je da ću uvek osećati ovu reprezentaciju kao svoju. Drugu državu nemam, a čelnicima saveza ću šta god im bude trebalo, bilo savet, preporuka..uvek biti na raspolaganju. Siguran sam da će savez naći adekvatnog novog selektora, kao i što sam siguran da će ekipa nastaviti sa dobrim rezultatima, a možda ih i poboljšati.

Jednostavno, to je skup devojaka, koje su navikle da pobeđuju, žele da igraju svim srcem za reprezentaciju i to generalno i jeste nešto što nas je vodilo ka uspesima. Sve najbolje želim i mom nasledniku, ekipi i savezu. Uvek ću biti tu za svaku vrstu pomoći, sa srećom!“, rekao je Terzić.