Vojin Ćaćić i Fridrishafen stigli do trofeja u Kupu

Odbojka 7. mar 202214:47 0 komentara
Vojin Ćaćić
Foto: CEV

Kapiten odbojkaške reprezentacije Crne Gore, Vojin Ćaćić, osvojio je trofej u Kupu Nemačke. Njegov Fridrishafen je u finalu pobedio Luneburg sa 3:1 (25:20, 17:25, 26:24, 25:23), a Ćaćić je osvojio 12 poena na putu ka velikom uspehu.

Tokom karijere, Vojin Ćaćić je branio boje Budvanske rivijere, Samena iz Irana, Zirat Ankare, Zavaričja, Panatinaikosa, a u Fridrishafen je stigao iz Atine.

Tokom karijere, Ćaćić je dva puta osvajao CEV Kup, jednom sa Budvanskom rivijerom, jednom sa Ziratom iz Ankare. Sa Budvanima je šest puta bio šampion Crne Gore, a četiri puta je osvajao trofej u Kupu. Sa ekipom iz Irana, Vojin Ćaćić je stigao do trona u šampionatu, ali i do trona u Aziji.

Usledio je povratak u Evropu, sa Ziratom je osvojio CEV Kup, a zatim je u dresu Panatinaikosa stigao do duple krune u Grčkoj. Ostvareno dobija na težini, ako se naglasi, da je Panatinaikos oba trofeja osvojio pobedama nad večitim rivalom Olimpijakosom.

Privatna arhiva

Ćaćić je sa reprezentacijom Crne Gore uspeo da stigne do šampionata Evrope, prvog velikog takmičenja u istoriji, a zatim je ponovio uspeh sa državnim timom.

Iz Panatinaikosa se preselio u Fridrishafen, ali stara dobra navika, kada je osvajanje trofeja u pitanju, odnosno nizanje uspeha je nastavljena.