Ziratu derbi Ankare, poraz Buculjevićeve Altekme

Odbojka 13. okt 202117:55 > 17:58 0 komentara
Dmitrij Bahov odbojkaš Burse u napadu
tvf.org

U sredu ste na kanalima Sportkluba mogli da pratite dva meča 2.kola turske odbojkaške lige, a prvu ligašku pobedu u novoj sezoni ostavio je aktuelni šampion Ziratbank.

Ekipa italijanskog stručnjaka Roberta Santilija u derbiju Ankare savladala je SportToto sa 3:1, posle sjajne igre u prva dva seta i odličnog odgovora u četvrtom periodu kada su zapretili aktuelni osvajači Kupa Turske. Sa 20 poena junak pobede bio je Holanđanin Vauter Ter mat dok je 13 upisao Bugarin Martin atanasov.

U poraženom timu po 17 poena osvojili su Iranac Šarifi i austrijanac Buheger. Ekipa SportTota doživela je i drugi poraz, a i na ovom meču osetilo se neigranje reprezentativca Turske Baturalpa Gingera.

A na premijeri 2.kola odbojkaši Burse iznenadili su Galatasaraj i pobedili maksimalnim rezultatom 3:0. Na taj način Bursa je upisala i drugu pobedu, a junaci trijumfa bili su Moldavac Bahov i Brazilac Grasijano koji su osvojili po 14 poena.

Maksimalan učinak posle dva kola ima i Fenerbahče, kao i novajlija Kiziltepe, koji je u gradu Mardinu na granici sa Sirijom savladao Altekmu srpskog internacionalca Maksima Buculjevića rezultatom 3:2.